Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Как работи тази схема ?

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ivan331
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Яну 17, 2010 12:15    Заглавие: Как работи тази схема ? Отговорете с цитат

здравейте,
може ли някой да ми обясни подробно и просто как работи тази схема
трябва ми за училище
ако може да ми обясните ще съм Ви много благодарен !
какво напрежение се използва, как се включва, и всичко друго за което се сещате !
http://prikachi.com/files/1292361V.jpg

http://prikachi.com/files/1292362f.jpg

Благодаря отново !
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
iwkom
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Чирпан

МнениеПуснато на: Нед Яну 17, 2010 13:44    Заглавие: Отговорете с цитат

Половината от това което те интересува е описано в упътването на набора. За останалото просто трябва да погледнеш как са свързани ЛЕ.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
mishomvp
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Златоград

МнениеПуснато на: Нед Яну 17, 2010 13:45    Заглавие: Отговорете с цитат

Мързите да прочеш май а? Схемата е МНОГО проста и ако се напънеш малко да прочетеш за CMOS и TTL ще стане Smile
Нали все пак са ти я дали за да се научиш САМ!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
ivan331
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Яну 17, 2010 14:47    Заглавие: Отговорете с цитат

iwkom, не ме мързи да прочета всичко написано !
даже съм го направил, просто искам да знам всичко за тази схема за да не ме пита нещо а аз да не мога да го отговоря.
не разбирам много като гледам как са свързани не мога да си направя много изводи !

mishomvp, е знам, но като не мога да схана нещата ?
кое защо става ... мъчих се но не ми е заложено ... на някой им е заложено и го разбират само като погледнат схемата ///
Върнете се в началото
mishomvp
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Златоград

МнениеПуснато на: Нед Яну 17, 2010 16:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами задай въпроси ... Знаеш ли всеки елемент за какво се ползва.. То ти стига само datasheets да прочетеш ..
Върнете се в началото
lenko71
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Нед Яну 17, 2010 16:15    Заглавие: Отговорете с цитат

Лявата част на схемата - U1A, U1B, C1 и R2, представлява генератор на правоъгълни импулси. Т. е. на изхода (4) на U1B излиза 0-1-0-1-0-1... Същия сигнал се инвертира през паралелно свързаните U1C, U1D, така че когато на изход (4) има лпическа. "1", то на изходи (10) и (11) има логическа "0" и обратно. Или иначе казано се получава последователна смяна на поляритета на напрежението.
Така при включване м/у изводи "Е" и "С" на изправен диод ще свети само единия светодиод, в зависимост от посоката на свързване на съответния измерван диод.
Ако диода е дефектирал (окъсен) ще светят и двата диода тъй като веригата ще се затваря и при двете полярности.
Ако измервания диод е прекъснат няма да свети нищо
При изпробване на транзистор нещата са същите с тази разлика че се подава напрежение и към базата
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети