| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 19, 2010 10:30 Заглавие: какъв е този елемент |
|
|
Донесоха ми едно реле за подгрева на свещите на дизел. Не изключва след определеноото време. Отворих и видях 4 мощни МОС танзистора според мен и 4 малки но не мога да разбера как се казват за да измеря и къде е електрониката за време то вътре няма нищо освен един резистор и 4 те малки транзистора, от долу на подложката ли не знам.На елементите пише I*R 434B, а нищо не излиза на гугала. Казва че новото реле било 250лв. затова се опитвам да го оправя ако е възможно. Сложил съм снимки в атача. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ststefanov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 19, 2010 11:08 Заглавие: |
|
|
| Най-вероятно са IRLR4343. Потърси на http://www.irf.com/ |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 19, 2010 15:13 Заглавие: |
|
|
| Карах известно време един бус, подгряването изключваше чак след 2-3 минути. Оказа се, че е прекъснал датчика за температурата на охл. течност, по който релето се ориентира колко време да подгрява. И поради това си мислеше вероятно, че е много студено. Може да проверите и при вас да не е такъв случая. |
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 19, 2010 15:35 Заглавие: |
|
|
Да, той каза че нормално след 2 мин. трябва да изключи но не изключва и също със друго реле работи нормално. Сега гледах в еди магазин тук нета го намерих казаха 108лв. струва си да се пробвам да го оправя.
Проверих го но корпуса не е същия моя е с 4 крака+подложка, е съм сигурен но ще меря сега. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
antonov67 Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 19, 2010 17:08 Заглавие: |
|
|
| Не е нормално 2 мин. Колкото и да е студено не повече от 15 - 20, макс. 30 сек. На 2-3 мин. ще се деформират свещите. |
|
|
 |
chavdar68 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 19, 2010 19:50 Заглавие: .... |
|
|
Какава е колата ? Защото има модели на които подгрева работи още няколко минути \5-10\ и след като двигателя е стартиран . Например Нисан Примера 2000 куб 95 г. П.П. Пусналия темата да уточни модела на автомобила , иначе ще се почне едно писане .......
Последната промяна е направена от chavdar68 на Вто Яну 19, 2010 20:44; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
mvz Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 19, 2010 20:30 Заглавие: |
|
|
| На Ланчия Капа със сигурност остава около две мин. след гасненето на лампата(мерил съм го няколко пъти)! |
|
|
 |
nick_s Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 19, 2010 21:10 Заглавие: |
|
|
на мене по ми прилича на нещо специализирано , а не на транзистор
.... а за подгряването - при някой автомобили не гаснат свещи , просто си намалят мощността (поне до достигане на работна температура) _________________ Не спори с човек който има повече свободно време от тебе ! |
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 19, 2010 22:15 Заглавие: |
|
|
рено е колата но незнам точния модел трябва да питам и ще уточня _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 19, 2010 22:57 Заглавие: |
|
|
Номера на елемента са цифрите на първия ред-по спесификация на производителя.това I-R което четеш е Интернешънъл ректифайър-производителя на елементите.Трудно ще намериш информация,само фирмената документация на производителя на нодула може да помогне според мен! _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
|