| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
nebeto Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 20, 2010 21:30 Заглавие: развалено тяло за луминисцентна лампа |
|
|
Здравейте.Имам един проблем с трансфертера на луминисцентна лампа 18Вата,за съжаление нямам схемата,проблема запо4на бавно и лела полека се усили-трудно светване на лампата та докато откаже напълно.Отворих да видя кво става вътре един надут кондензатор 4.7мФ който е свързан полседователно с другата страна на пурата,изгорелиса транзистори 13001 и няколко резистора.Смених изгорелите работи сложих пак подобни транзистори - не изкараха много 2-3 минути,сложих по мощтни 13003 след няколко минути работа и те издадоха багажа този пък пак изгоряха резисторите същите които бяха оргиналните,кондензатора е здрав,останалите резистори и диоди са здрави,останаха да пробвам 2-3кондензатора по ХнФ и дроселчето.Помогнете от какво може да е,че не ми се горят повече Транзистори чи са скъпички.Помогнете.
Пиши грамотно |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
nikolai_nikolov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 20, 2010 22:49 Заглавие: |
|
|
| Отиди в раздела "Интересни саитове" и ще намериш схеми на енергоспестяващи лампи(принципа е идентичен).Един колега си е направил труда да ги смъкне.Кондера 4,7мF е на захр.Според мен изпускаш някой прекъснал резистор около транзисторите.И 13007 да сложиш пак ще изгорят докато не отстраниш проблема. |
|
|
 |
nebeto Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 20, 2010 23:46 Заглавие: |
|
|
| nikolai_nikolov този капацитет 4.7мФ не е за захранването сигурен съм,тези капацитети са два и са свързани последователно,нали трябва пурата да се подгрява от двете страни,капацитетите са свързани последоратвнло с кабела за другата страна там има последоватенло дроселче и един керамичен капацитет. |
|
|
 |
nikolai_nikolov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 21, 2010 7:34 Заглавие: |
|
|
| Погледна ли схемите на RM ? |
|