Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

BEKO Chassis 14.2 няма звук и изображение
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Яну 21, 2010 14:57    Заглавие: BEKO Chassis 14.2 няма звук и изображение Отговорете с цитат

Собствениците казаха, че им били изчезнали "половината" канали и викнали някакъв техник (уж), който им казал, че е тунера, купили, сменили и сега не работи - когато го донесоха при мен се включваше и после се чува, че вертикалната спира и понякога дава хоризонтална черта, звук няма и телевизора повече не реагира нито на дистанционно, нито на бутони. Аз изнамерих лоша спойка във вертикалното откл., вече не спира вертикалното, но и след това телевизора сякаш блокира след включване. Като увеличих скрийна има растер с обратен ход и нищо друго. На шините има обмен и процесора реагира - т.е. осцилограмите на шините се променят като натискам бутони на дистанционното, но дотук - нищо повече. Каквито напрежения мерих са ОК. Тунера съм му откачил шините и IF1 и 2. Подскажете какво пропускам, освен да кажем, дъмп, който още не съм сменял, но и не съм намерил още за тоя модел - така, че и някой дъмп ще е от полза.
П.С. процесора е TDA9565H/N1/3I
ivan76
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Яну 21, 2010 15:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Телевизора е бил разпрограмиран-смени му паметта и филтриращия кондензатор на 12 волта.От такива"майстори"дето ходят по домовете,ако знаеш колко хляб ядем Laughing
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
zapad
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Яну 21, 2010 15:46    Заглавие: Отговорете с цитат

адаш,пробвай с тая
fishev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Перник

МнениеПуснато на: Чет Яну 21, 2010 16:14    Заглавие: Отговорете с цитат

ivan76 написа:
Телевизора е бил разпрограмиран-смени му паметта и филтриращия кондензатор на 12 волта.Laughing
Точно в десетката ама това е за друго шаси ама карай да трупаме мнения За Иван ето ти бин опитай с него
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Яну 21, 2010 17:15    Заглавие: Отговорете с цитат

Не става - това, което засега установявам е, че оригиналния чип (SMD) не може да се чете - дава "устройството не отговаря". А с тия записи, които слагам на обикновени чипове 2408 няма промяна - пак си е така. С празна памет също. Нямам друга SMD, която да е 2408, имам само 2404.
Не знам дали няма да излезе оригиналния чип да е с "ротирани" изводи - дали ще е така?
П.С. на захранванията няма никакви пулсации, та ми се струва, че няма виновен електролит...
П.П.С. не знам как така се е получило, но телевизора преди това е пипан само покрай тунера и не мога да си представя какво може да е станало та така е дал фира...
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Яну 21, 2010 17:35    Заглавие: Отговорете с цитат

ivankrivodol написа:
...Не знам дали няма да излезе оригиналния чип да е с "ротирани" изводи - дали ще е така?...

Не ще да е така. Пък и при тази памет само като я погледнеш как е вързана и е ясно кой крак какъв е.
Каква е оригиналната памет?
С колко се захранва?
Каква слагаш?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Яну 21, 2010 17:51    Заглавие: Отговорете с цитат

Доколкото я прочитам, оригиналната е 24C08N - захранването е 3.3V. Aз слагам 24C08 в "нормален" копус - PDIP ли се води, нещо такова
П.С. и според мен не е обърнат чипа, така са си му изводите, но не става.
П.П.С. така както гледам дейташийта май няма да работи с 3.3V - за VCC дават от 4.5V до 5.5. Обаче ако не приема тая памет която слагам не я ли счита проца, че въобще няма памет - чип - щото ако не сложа чип изобщо - тогава не тръгва, а с тия моите памети все пак стартира, но после си кара като с оригиналната.
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Яну 21, 2010 17:56    Заглавие: Отговорете с цитат

ivankrivodol написа:
Доколкото я прочитам, оригиналната е 24C08N - захранването е 3.3V. ....

Не съм сигурен, че тази памет ще работи нормално на 3.3V.
Както и тази която слагаш.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Яну 21, 2010 18:03    Заглавие: Отговорете с цитат

M24C08-WMN6 - така я дават по схемата в списъка на чарколяците, а на самата схема (в смисъл на принципната схема) пише: BR24C08F и си се захранва от 3.3. Какъв чип трябва да сложа за да е функционален на +3.3? И така ли трябва да става, като слагам неподходящ 5 волтов чип - все пак да стартира, а без чип не стартира?
Cecko
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Krivodol

МнениеПуснато на: Чет Яну 21, 2010 18:09    Заглавие: Отговорете с цитат

Например 24LC08.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети