| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
oldman Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 19, 2010 15:03 Заглавие: TV Samsung CK 5339 SCT12A - проблем с хоризонталния размер |
|
|
При мен има следния проблем: след смяна на схемите в захранването - SMR 40200 и хибрида HC 169C, след като позагрее - след около половин час, започва да "диша" хоризонталният размер. Сменил съм и кондензатора след изправителя. Къде може да е проблемът. Схемата, която съм свалил, се чете трудно и не мога да дам номерата на елементите по схема. "Дишането" се влияе от яркостта. Пи намален размер пада и напрежението, захранващо ХО. От 121 волта на 78-80 волта. Смених и кондензаторите, филтриращи това напрежение - без резултат. Намаленият размер е дотолкова, че се виждат отстрани тъмни ивици около 1 см. Смених и кондензаторите, филтриращи 121 волта. Размерът се променя на 1-2 секунди. Дано да съм изчерпателен!
Последната промяна е направена от oldman на Сря Яну 20, 2010 12:46; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Expressel Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 22, 2010 15:38 Заглавие: |
|
|
| Има и един дросел до SMR-a който играе голяма роля в това захранване. |
|
|
 |
velo Опитен потребител

Регистриран на: 08 Апр 2006 Мнения: 794 Местожителство: dimitrovgrad
|
Пуснато на: Пет Яну 22, 2010 15:48 Заглавие: |
|
|
| Чудя се защо ваобще си вастановявал захранването с SMR и HIS. Продават се разработени китове които са страхотни и работят перфектно. |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 22, 2010 16:20 Заглавие: Re: TV Samsung CK 5339 SCT12A - проблем с хоризонталния разм |
|
|
| oldman написа: | | ... схемите в захранването - SMR 40200 и хибрида HC 169C,...! |
Двойката IC в захранването са SMR40200 и HIS0169* . Шасито, SCT11B, го пише някъде под (около) ТХО.
| oldman написа: | | Схемата, която съм свалил, се чете трудно и не мога да дам номерата на елементите по схема.! |
Никой не те кара да даваш номера на елементи от мърлявите схеми. А да напишеш марките и номерата на елементите както са при тебе, върху шасито ;... "Процесор и основни интегрални схеми"
Кондензатора C851 също задължително се сменя с НОВ.
Пусни захранването само с товар лампа на +B за няколко часа... |
|
|
 |
kableman Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 22, 2010 16:30 Заглавие: |
|
|
http://www.pasatbg.com/- Погледни второто китче.-16,50 лв. _________________ Похвалени ще бъдат чистите по сърце. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 22, 2010 16:56 Заглавие: |
|
|
Има го и при мене на склад.Че и на по-хубава цена.  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
tonovd Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 22, 2010 20:06 Заглавие: |
|
|
| Втора употреба блокчета работещи - 5лв. Попадне ли ми така "направен" ТВ - директно в контейнера! |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 22, 2010 20:17 Заглавие: |
|
|
Как направен? -та в контейнера?
Вместо да си възстановя оригиналното захранване да сложа втора употреба блокче за 5лв? |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 22, 2010 20:49 Заглавие: |
|
|
| Expressel написа: | | Има и един дросел до SMR-a който играе голяма роля в това захранване. |
И аз съм да се смени тоя дросел и да си се направи неговото си захранване с,само лошото е че тоя дросел за последно го видях на цена 15лв . _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
tonovd Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 22, 2010 20:52 Заглавие: |
|
|
| Доста ТВ пристигнаха при мен с присадени турски захранвания - с проблем в захранването! Някой се е правил на по-велик от завода производител! Оригинално захранване или нищо! Резултата от нечиите експерименти е , че аз се заливам от скраб! На собствениците им е писнало от проблеми и масово хвърлят! |
|
|
 |
|