|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
iliqnh Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 23, 2010 14:23 Заглавие: Sharp 37DM-23SC Проблем с U в крайния транзистор за цвета |
|
|
Проблема е, че захранването на крайния транзистор за синия цвят е доста високо - 140 В, при зададено около 90 В. Смених двойката транзистори Q872 и Q887, резистора на захранването R886 и филтровия кондензатор C878, без ефект. Режимите на тези транзистори не отговарят, където е blank сигнала е 6.4 В, базите на трите транзистора за RGB са с около 3.2 В при около 2.0 В по схема. И като цяло ефекта е, че на тъмните части от картината има хоризонтални сини линии, черното в картината е синьо, а цветността и яркостта се променя в зависиост от яркостта на самото изображение. Има ли някой идея как да регулирам това напрежение?
Състава е шаси CA-1,
процесор TDA8842,
памет SDA5222. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 23, 2010 15:06 Заглавие: Re: Sharp 37DM-23SC Проблем с U в крайния транзистор за цвет |
|
|
| iliqnh написа: | процесор TDA8842,
памет SDA5222. |
Занес го на сервиз.По-лесно ще стане.Особено при положение че не можеш да различиш процесор от памет.
| Цитат: | | захранването на крайния транзистор за синия цвят е доста високо - 140 В, при зададено около 90 В. |
Отделно няма да е лошо да направиш малко разлика между захранване на даден транзистор и режима му. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
iliqnh Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 25, 2010 9:52 Заглавие: |
|
|
| Съгласен съм, че съм лаик. Но все пак ако ми дадете някаква насока бих могъл да опитам да се справя сам. Вярно е, че сервиза е на лесното решение, обаче искам да понауча нещо все пак. Обещавам другия път когато поствам да внимавам да не пиша глупости. И самия телевизор е на сестра ми и ще бъде добре да се справя аз с ваша помощ. |
|
|
 |
iliqnh Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 31, 2010 16:04 Заглавие: |
|
|
| Не съм го носил на сервиз и го оправих. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|