| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
nebeto Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 23, 2010 4:00 Заглавие: защо изгарят транзисторите на тази схема |
|
|
| Здравейте.Извинявам се за лошата схема.Имам проблем с трансфертера за лум.лампа.транзисторите са 13001(оргинални) изгоряха и резисторите 15ома,1.2ома. 4.7мФ(C1) и те изгорели,подмених изгорелите с нови пак и пак изгоряха след 30-40 секунди работа тоя път C1 е здрав,подмених пак същите неща само,че вместо 13001 сложих 13003 пак изгоряха.Посъветвайте ме какво да направя,че да подкарам схемата без вече да се поврежда.Дали да сложа малко по големи резистори или може ли от дроселчето да е(горе) с доста намотки е.Благодаря. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
plamil Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2007 Мнения: 384 Местожителство: с. Аспарухово, обл Варна
|
Пуснато на: Съб Яну 23, 2010 9:17 Заглавие: |
|
|
Нещо тотално имаш сбъркано в цялата схема.
Помисли си какво ще стане като се отпушат едновременно и двата транзистора. Целият им товар остава едно съпротивление 1,2 ома.
И десет пъти по-мощни да сложиш - и те ще изгорят.
Гледам че схемата си я рисувал с Multisim-а - не ти ли дава грешки при симулацията?
Ето ти една работеща схема |
|
|
 |
Фикри Нури Опитен потребител

|
|
|
 |
nebeto Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 23, 2010 17:23 Заглавие: |
|
|
| plamil, И на мен ми струва странно обаче така работеше около 2 месеца фирмата така е измислила схемата.Да взема да сложа по големи резистори от порядъка на 120 ома и вместо 15 ома 100 ома дали ще се оправи,иначе позна на мултисим съм я чертал 80% браво.Благодаря. |
|
|
 |
nikolai_nikolov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 23, 2010 17:36 Заглавие: |
|
|
| Като увеличиш резисторите,ако успее да светне ще свети слабо(и това ако всичко друго е изправно).Q1 сигурен ли си,че е вързан така? |
|
|
 |
nebeto Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 25, 2010 17:59 Заглавие: |
|
|
| nikolai_nikolov написа: | | Като увеличиш резисторите,ако успее да светне ще свети слабо(и това ако всичко друго е изправно).Q1 сигурен ли си,че е вързан така? | да така е свързано за съжаление-много ми чудно.
Модерирано от RC
НЕ СЕ отговаря с ТОЗИ бутон
Явно докато не ти се направи забележка по такъв начин, няма да престанеш . |
|
|
 |
sword Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 28, 2010 22:26 Заглавие: |
|
|
| Твоята схема ми мяза на тази на инверторите на 7инчовите лсд-та за коли на елит обаче е нещо объркана ми се струва |
|
|
 |
Milen_haskovo Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2005 Мнения: 1404 Местожителство: София/Хасково
|
Пуснато на: Пет Яну 29, 2010 16:29 Заглавие: |
|
|
Новите кондензатори да не са CONIS? _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |
nebeto Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 30, 2010 3:36 Заглавие: |
|
|
| не на "Sancom" са новите кондензатори. |
|