Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Проблем със захранването на Crown 21SS100T

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Яну 26, 2010 9:44    Заглавие: Проблем със захранването на Crown 21SS100T Отговорете с цитат

На шасито пише PH21, не знам това ли е, но е подобен на много други китайчета с TDA93XX. Проблема е в захранването - качил съм му схемата тук (не е точно 1:1, но е почти същото). Изгаря мощния транзистор - ремонтиран е на друго място, изгорял, донесоха ми го, аз го оправих - работил 2 дена като предния ремонт и изгаря пак. Обаче така се поврежда крайния, че на мерене е здрав - това поне на мен много рядко ми се е случвало. Какво може да причинява това? Благодаря предварително за съдействието.
П.С. Май ще излезе, че прибързах с темата, която пуснах преди да го прегледам по- обстойно - транзистора си излезе здрав. Поради забелязано "припукване" в термистора за размагнитване го набеждавам него, смених го и сега пробвам.
P.P.S. забравих да допълня, че телевизора е каран два пъти в гаранционния сервиз (понеже е още в гаранция) за същото - тъй, че не съм само аз "умника" Laughing
elmondo-ivan
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Яну 26, 2010 11:49    Заглавие: Отговорете с цитат

100% размагнитвачка...
emoome
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Яну 26, 2010 12:18    Заглавие: Отговорете с цитат

Това, дето си качил е част от THP1008A. Съвпада ли по състав и маркировка по шасито?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Яну 26, 2010 12:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Да, точно тая схема съм ползвал, но моята е изцяло, не е разделена на две. Иначе на Crown-a "горещата" част на захранването съвпада - поне каквото проверих, а то е поне 90%. Но "студената" част не съвпада - само идеята е същата. Например от схемата изправителя на +В е VD541, а на телевизора е VD524. Нито едно означение в "студената" не съвпада, дори май и във веригата за StBy има различно схемно решение - нямам кога да го разучавам, че има друга работа, но е различно.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети