| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
TIReX Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 24, 2005 21:57 Заглавие: |
|
|
gogo60 тоя 10 кила дето викаш дали ще мога да ти го зема да го сложа на каскадата на монитора муахахах  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
kd 503 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 24, 2005 22:13 Заглавие: |
|
|
| elektronchika написа: | | освен да вържеш 100 по 1 микро в паралел не се сещам. В америка продават до колкото знам, но тука в БГ май няма по 100 микро |
помислих но няма ли да излезе малко скъпичко
аз смятам да правя стерео такааа... е кондензаторите по филтрите ще струват съвсем малко повече от 2та баса супер
ако става дума мога да сложа 45 по 2,2 микро обаче няма да ми стигне обема в колоната
май съм безнадежден случай
а ти с 10 -те милифарада мисля че с малко по сериозен бюджет може да събереш батерия
п.с между другото нали няма разлика м/у неполярен и биполярен зарежда в двете посоки
успех! _________________ Усилването на електрически сигнали е основен процес в радиоелектрониката!
i love massive ridiculous bass
Atlanta Georgia U.S.A. the real hip-hop ! |
|
|
 |
gogo60 Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 24, 2005 22:23 Заглавие: |
|
|
| showMANiak написа: |
Те тва ако не са кондензатори от тия старите лампови телевизори па на  | Става въпрос за неполярни. Къде в ламповите телевизори могат да се ползват с такъв голям капацитет за променлив ток или напрежение. |
|
|
 |
showMANiak Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 24, 2005 22:31 Заглавие: |
|
|
Разглоби един Пирин и виж сам.
Имаше 4 или 5 по 1000 или по 100 не помня точно ама май бяха 1000 _________________ Може и да бъркам..... |
|
|
 |
gogo60 Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 24, 2005 22:33 Заглавие: |
|
|
| kd 503 написа: | а дали мога да намеря 100 микро на 100 волта НЕПОЛЯРЕН за аудио филтри че разбрах насрещно вързаните елктролити не издържали много при m-m-m-m more bass  | Вземи пускови за монофазни елмотори 140мф , или по добре работни, защото имат много по малки активни загуби и са оразмерени поне за 5-6А ток през тях. Има от 30 до 60мф за 1.5 и 2.2КW мотори за 220V. |
|
|
 |
gogo60 Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 24, 2005 22:41 Заглавие: |
|
|
| showMANiak написа: | Разглоби един Пирин и виж сам.
Имаше 4 или 5 по 1000 или по 100 не помня точно ама май бяха 1000 | Oще ли не разбра, че не става въпрос за електролитни боклуци, а за неполярни кондензатори? |
|
|
 |
тодо-р Опитен потребител

Регистриран на: 08 Фев 2005 Мнения: 311 Местожителство: Г.Оряховица
|
Пуснато на: Пет Мар 25, 2005 4:53 Заглавие: |
|
|
полярните стават неполярни когато се свържат последователно +към+,но капацитета пада на половина а напрежението се вдига двойно.притеснява ме стойността на капацитета големичък е. _________________ Ако не можеш да го оправиш не го чупи повече!!! |
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Пет Мар 25, 2005 7:40 Заглавие: |
|
|
за напрежението може да се поспори  _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
kd 503 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 25, 2005 13:39 Заглавие: не мога да си намеря 2 кондензатора 100мкф 100в. |
|
|
именно мен ме притеснява и напреженеието но в филтъра кондензатора не се използва по предназначение (май забравих да кажа че става дума за нч филтър на баса който орязва от около 1кхц нагоре) не се зарежда и разрежда ами през него преминават по високите честоти който намотката случайно е пропуснала и накрая не достига вч а само под 1кхц и това с насрещно вързаните електролити ми е ясно обаче някой ми подхвърли че при здраво разлумкване поцял ден рядко издържали повече от година тъй че ми трябва истински неполярен 100мкф 100в -2бр който в магазините не са ги чували
единствено намерих 100мкф на 50 в.  _________________ Усилването на електрически сигнали е основен процес в радиоелектрониката!
i love massive ridiculous bass
Atlanta Georgia U.S.A. the real hip-hop ! |
|
|
 |
aaaa Гост
|
Пуснато на: Пет Сеп 15, 2006 9:33 Заглавие: Re: kondezatori |
|
|
| kade mozam da najdam sliki od kondezatori koj mozi da mi pomogni neka mi pisi fala. |
|
|
 |
|