|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kd 503 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 24, 2005 23:04 Заглавие: Асемблерни инсрукций за СИМЕНС А60 ,Ц60,МЦ 60 |
|
|
възможно ли е да се намерят асемблерни инструкций за процесорите на тия чудовища доколкото знам инфинеон 7850? _________________ Усилването на електрически сигнали е основен процес в радиоелектрониката!
i love massive ridiculous bass
Atlanta Georgia U.S.A. the real hip-hop ! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
WDW Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 25, 2005 2:00 Заглавие: |
|
|
Незнам дали някой ще ги пусне е така за обща употреба ???
На теб за какво са ти ?? _________________ "... сичкото що е транзистор за илядо и пестотин волта се е BU ......"
 |
|
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 25, 2005 8:05 Заглавие: |
|
|
kd 503, намери datasheet-а на процесора им и си готов. _________________ home studio |
|
|
 |
kd 503 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 28, 2005 10:45 Заглавие: |
|
|
| WDW написа: | Незнам дали някой ще ги пусне е така за обща употреба ???
На теб за какво са ти ?? |
и да ги пуснат малко са хората който знаят какво да правят с тях
въпреки това ако случайно се открият, с едно аврече криви ще ги направим тия телефони ония е много добър пише всичко навсякъде с всичко софта ще го модифицираме както си искаме и такива ми ти работи
тоя пдф имам ли шанс да го открия в морето наречено google  _________________ Усилването на електрически сигнали е основен процес в радиоелектрониката!
|
|
 |
Vha Гост
|
Пуснато на: Съб Апр 02, 2005 15:05 Заглавие: |
|
|
Шанс - голям, стига да разбереш какъв процесор използват.
Не съм на мнение че от Siemens са използвали уникален процесор за GSM-а си, но не съм го отварял и заради това малко на изуст ще говоря:
Смятам че използват готов процесор, разработен от тях или от друга фирма, който е пуснат за широко разпространение, за който има компилатори, линкери, data sheets и т.н.
Просто трябва да се разбера марката и модела на използвания от тях процесор, това как би могло да стане, има два случея:
1. Отваряш телефона, намираш процесора, на него може и да го пише
2. Отваряш телефона, намираш процесора и 'о изненада на него не го пише.
при първия вариянт действията са лесни: отваряш някакъв извсетен или безизвестен браузър пишеш www.google.com и в полето за Search: процесора и datasheet (или друг вариянт, такива много)
при втория е по сложно но пак отваряш www.google.com и пишеш някакво query с което търсиш някой балъм от siemens или друг балъм който е разбрал процесора и го е написал някъде (100% убеден че има такъв, промишления шпионаж е плъзнал на всякъде)
След намирането на процесора обаче какво?
Ще прегледаж няколко мегабайта HEX файл, който ще си диз асемблирал при възможност(ако си го намерил разбира се) и ще видиш всичките драйвери на системата?
Втори проблем, след като си разбрал сичките системни функции на драйверите, операционната система и на всичко като цяло ще си локализирал Boot Loader-a за да не го буташ?
Ще пресъздадеш комуникацията със GSM мрежата?
Ще пресъздадеш комуникацията със SIM картата?
Ще пресъздадеш операционната система на телефона?
Ще пресъздадеш всички драйвери?
Или ще редактираш disassembled hex файл със всичко това(пак повтарям, ако си го намерил)?
Boot Loader-a може би ще се намери
Комуникацията със GSM мрежата няколко хиляди страници станадарти само, не е чак толкова много
Комуникацията със SIM картата и там така, доста по малко от със мрежата но сигурно гонят около 5 до 10 хиляди страници
Операционната система? ами то и друга може да се напише или взема готова
НО драйверите... не мисля че ще може да се събере пълна документация за всяко звено от системата как комуникира и т.н.
Моето мнение е че това е нечовешки труд, във Siemens този софтуер е бил писан от екип от програмисти запознати със тези стандарти от години, и пак им е отнело едно значително време за реализацията на изцяло работещата система.
А най-много ми е любопитно, какво би променил чак толкова?
Владислав Христов - Vha |
|
|
 |
kd 503 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 06, 2005 21:06 Заглавие: |
|
|
| Vha написа: |
Моето мнение е че това е нечовешки труд, във Siemens този софтуер е бил писан от екип от програмисти запознати със тези стандарти от години, и пак им е отнело едно значително време за реализацията на изцяло работещата система.
А най-много ми е любопитно, какво би променил чак толкова?
Владислав Христов - Vha |
такааааа
1 аз съм ученик и уча радио и телевизия че електрониката като цяло ми е интересна
2 в моя клас сме 5/6 човека с сименси и много им се кефим (телефон от 200 лв мц 60 свири за мелодия вав и то ако го пообработиш звучи доста прилично това не го могат някой телефони от 350/400 лв е ся почнаха всичките дапросвирват мп3 )ама все пак ние сме на ограничен бюджет
3 всеки от споменатите 5/6 човека си е "луд" в някъква насока единия разбира всичко от програмиране и е найстина добър ама найстина много неща знае:!: другия има по сериозна апаратура мощен пц осцилоскоп програматор и така нататък
4 млади сме и не ни мързи теоретично погледнато ако се захванем постигаме всичко
5 бих променил доста неща будилника и алармите звънят повече от 1 минута , поизчистване на някой бъгове и не мога да се сетя сега но има доста други
е убеди ли се че на някой му е интересно и има кой да се знимава и ако трябва да преглежда и 10 мб HEX файл няма проблем и така нататък
пс. не се карам на никой съжалявам ако съм обидил някой _________________ Усилването на електрически сигнали е основен процес в радиоелектрониката!
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 07, 2005 7:58 Заглавие: |
|
|
Купих на дъщерята преди 6 месеца SIEMENS C60 поразрових менюто и го понатоварих повечко с там вградените игри и шашкании и мнението ми е че не е лошо телефонче но 3 пъти ми забива при по екстремни условия .Струва ми се че не е съвсем изчистен вероятно като хардуер пък може и софтуера да има нужда от осъвършенстване.Преценката ми е като на потребител защото в тази област не съм наясно.  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
kd 503 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 07, 2005 21:10 Заглавие: |
|
|
истината е че сименсите са много добри машинки
сашо пробвай влизаш в менюто натискаш 9,8,8 да би трябвало да реши голяма част от глвоболията ти
иначе моето мнение е че сименса има най стабилен и един от най бавния софтуер кво да прайш едното за сметка на другото
между другото тая фирма е много луда видях някакви влакове сименс ,хладилник,зъболекарско оборудване(машинките дето пилят зъбите ) и табуретка сименс
аз стол нокия или сони ерексон не съм мяркал засега  _________________ Усилването на електрически сигнали е основен процес в радиоелектрониката!
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 07, 2005 21:29 Заглавие: |
|
|
kd 503, едно вметване не съвсем по темата, но въпросната фирма е направила първата линия на метрото от централата си (първата в покрайнините на Мюнхен до центъра му) освен тунелите е направила и влаковете (мотрисите с вагоните)
Въпросната фирма е огромен международен консорциум подвизаващ се под различни търговски наименования.
Така, че не изпадай в такива чуденки
Хората работещи под логото на Siemens (под различните му форми по цял свят ) са съизмерими с числеността на населението на BG. |
|
|
 |
milenjs Гост
|
Пуснато на: Пет Апр 08, 2005 10:10 Заглавие: Сименс |
|
|
За Сименс модифицирани флашове има от години - просто си потърси такъв /има ги много в руските сайтове/ качаш си го в телефона и си готов. В описанието за тях пише какво е променено, картинки, папки и др... Май не е нужно да се открива топлата вода.
Колкото за качеството на мобилните телефони на Сименс - погледни процента на продажби на мобилни телефони - Сименс са на 5 място. Моето мнение е че софтуера им е доста неудобен за работа и като цяло не струват. Нокиата си е Нокиа - номер 1 в мобилните телефони със супер обмислен софтуер, издържлив и надежден апарат. Аз лично ползвам от години една Нокиа 6250 и съм много доволен - има всичко за един телефон. Не трябва да бъркаме телефона за работа с електронна игра или тамагочи. Май единственото което и липсва е една запалка - щеше да е много удобно хардуерно допълнение към телефона /поне за пушачите/. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|