| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
turntablism Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 29, 2010 23:18 Заглавие: Свързване на лентов проводник |
|
|
| Здравейте колеги. Имам един мп4 плеър, който е с тъч скрийн дисплей. ( извинявам се ако това не е най-правилното място за тази тема.. ). Та така счупи ми се тъчскрийна и аз реших да го сменя, поръчах си нов от интернет http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.15469 ето този... Проблема е че предишния тъч беше свързан директно ( запоен ) към лентовия проводник на дисплея и аз за да не нараня фините места на спойките премахнах стария тъч срязвайки четирипроводния лентов кабел. Въпроса ми е как да свържа новия тъч на мястото му? Има ли някаква хитринка и улеснение, или трябва да стържа с ножа да оголя старата стърчаща част на предишния тъч и после да се мъча с поялника да запоявам новия там... Благодаря предварително, ако ситуацията не е достатъчно ясна мога да се опитам да снимам състоянието на мястото на срязване и съответно запояване. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 29, 2010 23:39 Заглавие: |
|
|
| Защо не приложиш малко снимки да видим за какво става дума реално ( снимай с макро). |
|
|
 |

|
|
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 30, 2010 1:02 Заглавие: |
|
|
| А не може ли просто да разпоиш стария лентов кабел и да запоиш новия? Поне на мен ми изглежда, че си е запоен ... Но за тази цел ти трябва хубаво поялник с много тънка човка и добре регулирани градуси. Мисля, че на новия също трябва да има възможност за запояване. Снимай го и него да видим .. Защото на сайт не се вижда тази, която ни трябва. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Яну 30, 2010 1:33 Заглавие: |
|
|
| Да пристигне и ще го снимам. Днес го поръчах, докато пристигне ще мине седмица сигурно. Мислил съм за запояване но за жалост нямам толкова фина човка, ще е доста трудна задача.Възможно е да прецакам и здравия кабел на дисплея, аз за това оставих частта от стария първо да опитам там да направя връзка... ако го изстържа покритието някак си може би ще мога да пробвам по смело да запоя там първоначално... |
|
|
 |
teacbg Активен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 30, 2010 9:49 Заглавие: |
|
|
| Самия лентов кабел от едната стране е покрит с някакъв лак, които ако го нагрееш леко с поялник ще омекне. Тогава можеш с макетно ножче да го махнеш. Като го нагреш то ще стане като гума и можеш лека по лека да заголиш пистите. Така както гледам снимките трябва да чегърташ от страната където е заопен кабела. После си калайдисваш пистите и си готов. Само гледаи да не ти дойде много дълъг кабела. Успех. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Яну 30, 2010 11:17 Заглавие: |
|
|
| Ще действам по указанията ти, дано успея.Ако има усложнения пак ще пиша : ) .Благодаря колега. |
|
|
 |
ka2009 Опитен потребител

|
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Вто Фев 02, 2010 16:43 Заглавие: |
|
|
Както го съветвате да нагрява и стърже с макетен нож смятайте че е осрал не само новия тъч ами и още куп поразии.turntablism ако нямаш опит с тези ленти го занеси някой да ти го направи-за да си доволен от крайния тезултат.Ако ти е интересно и това ще ти е 1-я кабел дето ще се учиш-имай едно наум ,че изделието отива в казаня след това. _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
|