| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 30, 2010 17:10 Заглавие: |
|
|
ПИШЕ СЕ УСИЛВАТЕЛ!!! С У!  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
gueswhoaz Опитен потребител

Регистриран на: 13 Юни 2009 Мнения: 603 Местожителство: По света и у нас
|
Пуснато на: Съб Яну 30, 2010 17:29 Заглавие: |
|
|
| Няма да е зле да посетиш опреснителен курс 1-5 клас. Ще се излагаш много по-малко. |
|
|
 |
xu6thuklx Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 30, 2010 19:26 Заглавие: |
|
|
Според мен няма да направиш нищо. Защо ли?
Според това което прочетох знаеш горе доло какво ще правиш, но гледаш да се вместиш в нисък бюджет, а за да направиш качествени колони, първо ти трябват познания и качествени материали. В дадения линк за форум(ако си го отворил), си видял че има параметри които са нужни за това изчисляване. За това или си събери парички за нещо по добро или просто хвани и ги направи, колкото да "думкат" |
|
|
 |
gueswhoaz Опитен потребител

Регистриран на: 13 Юни 2009 Мнения: 603 Местожителство: По света и у нас
|
Пуснато на: Съб Яну 30, 2010 21:38 Заглавие: |
|
|
Качествените OT струват много пари заради филтрите и високоговорителите, не заради кутията. Кутията се прави от МДФ който не е много скъп. И самата изработка не е кой знае колко сложна, само дето си изисква майсторство, защото трябва да се направи така че да не се получават нежелани ефекти след време.
Филтрите не са евтини, особено ако се ползва по-мощен басов драйвер. Тогава дебелината на медния проводник за намотката нараства, което значи по-ниска индуктивност и повече проводник за да се получи същия ефект. Но като се има предвид че медта (нова) върви около 30 лева килограма, а ако имаш 150W RMS басов това значи около 2 кг мед за двата. Далеч не бюджетно.
Ако искаш вместо да хвърляш пари за неща от които не отбираш продай високоговорителите и с парите си купи нещо което да думка. Имай предвид че и колкото и скъпи високоговорители да имаш могат да свирят ужасно ако кутията не е като хората. Ктайчетата поне тези неща си им горе-долу съгласувани. |
|
|
 |
vladk0oo Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 31, 2010 11:41 Заглавие: |
|
|
ок като гледам неможите да ми помогнете аз искам нещо да думка там колкото да се каже че аз съм си направил колоната и да има с какво да се гордея :S ама ще отида в някой магазин и ще видя от визможно най-ниските цени да си купя нещо плилично и да се радвам там довиждане и благодаря че ме разбобедихте да си направя горе-долу хубави колони НЕ профисионали
и съжелявам за това че съм писал малко неграмотно ПРОСТЕТЕ МИ просто пиша натъмно |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 31, 2010 13:12 Заглавие: |
|
|
Непростимо е да си неграмотен. Че и оправдание си намерил, тъмно било. Ми светни си лампата бе. Какво правите в това училище? Мода ли има при днешните тийнейджъри да се пише неграмотно, или наистина си толкова неграмотен? Или това е нивото на днешното образование. То да беше само ти, ами всекидневно човек се натъква на случаи като този. Жална и майка на България...
P.S. Съжалявам, че не е по темата, но не се стърпях. |
|
|
 |
ststefanov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 31, 2010 19:50 Заглавие: |
|
|
| vladk0oo написа: | | искам да си направя 2 идиално изчислени колони затова пиша ... |
| vladk0oo написа: | | аз искам нещо да думка там... |
И ти не знаеш какво искаш!
И Господ не може да ти помогне. |
|
|
 |
|