| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
gost23 Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 26, 2010 1:23 Заглавие: Препоръка за мишпулт |
|
|
Нищо чудно пак да съм объркал раздела, незнам докага ще ме търпят модераторите Като търсих из гугъл за въпроса ми, ми излезнаха и резултати от този форум, пък от тука не очаквах, така че нека да минем към въпроса. Така значи искам да ми препоръчате мишпулт. Целта му ще е да се използва за репериции, като е планирано в него да се включва микрофон за вокал и бас китара. Лошото е, че бюджета не е много голям до към 200лвл в този диапазон май само берингер има, но може и да се лъжа Принципно искам баса да се включва директно, т.е да не се налага използването на Ди Бокс. От берингер бях видял това - http://www.musicworld.bg/bg/m_20000/i_17446/f_1215/Behringer_UB_1002_XENYX.html което отговаря на нуждите ни, НО не съм сигурен може ли да се включи китара/бас директно Това ми е единия въпрос, а другото е да препоръчате нещо
Поздрави и предварително Блогодаря |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 26, 2010 10:49 Заглавие: |
|
|
Не виждам причина да не може да се включи.Без да познавам пулта ама за 200лв не знам точно какво качество ще има. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
npn2sc3856 Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 30, 2010 18:18 Заглавие: |
|
|
Този миксер има 2 входа, на които има предусилвател и 4 без такъв, но със 2 степени на чувствителност. Не е кой знае какво, но пък работи парфектно. Изпълнен е основно със NE4558...9. При мен няма никакви шумове. Ползвай качествени кабели.  |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 30, 2010 19:11 Заглавие: |
|
|
Такива с посока,нали  _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
gueswhoaz Опитен потребител

Регистриран на: 13 Юни 2009 Мнения: 603 Местожителство: По света и у нас
|
Пуснато на: Съб Яну 30, 2010 21:44 Заглавие: |
|
|
Че то други има ли?
Четох datasheet-a на това нещо и не пише дали може директно да се върже китара - на по-старите модели имаше примерни схеми на свързване, тука няма но мисля че може да се върже.
Аз все пак бих ползвал един preamp за китара и тогава да го вържа за миксерчето. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Съб Яну 30, 2010 22:05 Заглавие: |
|
|
Може да се пробва без преамп и ако не му стига усилването да спретне една схемичка с едно/две ОУ та . _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
gost23 Активен потребител

|
|
|
 |
no money Опитен потребител

Регистриран на: 02 Яну 2006 Мнения: 198 Местожителство: Бургас/Созопол
|
Пуснато на: Нед Яну 31, 2010 1:09 Заглавие: |
|
|
Целта на Di box-а е основно друга. Да раздели галванично ел. китарата от пулта, както и да създаде балансиран сигнал (който е устойчив на смущения) за преноса на едно сравнително ниско ниво звук в тези условия. _________________ Времето е най-ценният ни ресурс, защото е единственият който не може да възстановим. |
|
|
 |
radev Опитен потребител

|
|
|
 |
npn2sc3856 Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 31, 2010 10:28 Заглавие: |
|
|
| Както първия така и втория миксер имат входове,които си имат предусилвател. При първия са първите два, а при втория са първите четири. Аз лично съм китарист (и басист). Ползвам първия миксер. Входовете, които имат предусилвател са много чувствителни и имат регулиране на чувствителността (малка черна врътка точно до буксата в която включваш китарата). Имат и индикатор за претоварване на всеки вход(тези входове, които са с предусилвател)-малко червено светодиодче, което светва при наличие на изкривявания в канала. Намира се над врътката за усилване на канала. Гледай да не свети, освен ако не искаш да ползваш мисера за distortion (получават се интересни ефекти поради голямата чувствителност на канала). Дръж фантомното захранване изключено, освен ако не ползваш само микрофони, които се захранват с напрежение от миксера. То пуска право напрежение по кабела към китарата и ако нямаш изходен кондензатор вътре в китарата (не е зле да провериш все пак) заминават потенциометрите (патило, патило, накрая се сетило). Вземи си миксер с повече канали, че на мен само два не ми стигнаха и се наложи да правя уйдурми. Всеки от стерео каналите може да се ползва и като моно канал, като звука излиза и в двата канала, обаче тогава ти трябва прдусилвател. Дори работи и панорамата. Там обаче няма екстри за канала (ниски,средни, високи,фантомно захранване,плавна чувствителност). Там чувствителността е два вида-ниска и висока, като се превключва от малко сиво квадратно копче до червената врътка на всеки канал. При висока чувствителност става и за китара. За микрофон не защото те имат много ниско ниво-3 до 10-15 миливолта, докато при някои китари нивото стига и до 300-400. Ако има друго питай. |
|
|
 |
|