| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kamenko Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 30, 2010 23:52 Заглавие: Импулсно захранване |
|
|
| Здравейте,имам импулсно захранване 4.5-12 волта.5А.Искам да захранвам едновременно 4 ел.моторчета за които ми трябват 5А и микроконтролер с максимален ток 0.5А.Възможно ли е това с едно захранване? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Съб Яну 30, 2010 23:55 Заглавие: Re: Импулсно захранване |
|
|
Ще работи на предела! _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
kamenko Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 31, 2010 0:08 Заглавие: |
|
|
| Не зададох въпроса съвсем правилно.За моторите ми трябват 3.5А.Останалото ще изгори контролера.Мога ли да намаля тока за контролера? |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Нед Яну 31, 2010 0:10 Заглавие: |
|
|
Я дай малко повече инфо за всичко ? Марки / модели . ЦНЦ фреза ли е тва или ? _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
kamenko Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 31, 2010 0:20 Заглавие: |
|
|
| Това е самоделка робот за тенис на маса.Марка на захранване не знам в момента.Контролер Ардуино.Има 4 ел.мотора 12V с регулатори на оборотите.Идеята е да не купувам отделно захранване за контролера. |
|
|
 |
nobodyshadow Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 31, 2010 1:38 Заглавие: |
|
|
Половин ампер за контролера е много,ако е това което си мисля.За моторчетата не знам дали ще е достатъчно това захранване.Дай да ги видим тези моторчета.Трябва да имаш повечко запас,че да си нямаш проблеми с захранването. _________________ Не мога да знам всичко,а и не искам.Тогава би било прекалено лесно и скучно! |
|
|
 |
pilgrim Опитен потребител

Регистриран на: 24 Яну 2007 Мнения: 347 Местожителство: wild,wild world
|
Пуснато на: Нед Яну 31, 2010 2:13 Заглавие: |
|
|
| kamenko написа: | | .....Останалото ще изгори контролера.Мога ли да намаля тока за контролера? |
Образ, доколкото схващам ти си мислиш, че е задължително да протекат 5 ампера ток.
Това не е вярно.
През двигателчетата ще протече 3,5 ампера а през контролера колкото му трябва- максимално 0,5 ампера!
Работи спокойно.Така общия консумиран ток ще е 4 ампера! _________________ Руски форум. Задаваш въпрос, после ти отговарят.
Израелски форум. Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум. Задаваш въпрос, после дълго ти разказват колко си тъп. |
|
|
 |
emptyspace Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 31, 2010 10:07 Заглавие: |
|
|
Аз не разбрах едно моторче ли консумира 5А или всичките на куп ? и при какво натоварване? винаги трябва да имаш и малко в резерв, ако не стане с това захранване което имаш, като евтин вариант може да купиш някое старо АТХ захранване за 10 -15 кинта , при условие че имаш излишно място  |
|
|
 |
kamenko Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 31, 2010 12:09 Заглавие: |
|
|
| Общо четирите мотора консумират 3.5А.Има ли шанс да изгори контролера с това захранване?Къде мога да прочета нещо по тези въпроси? |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 31, 2010 12:19 Заглавие: |
|
|
| kamenko написа: | | ...Има ли шанс да изгори контролера с това захранване? |
Не, НЯМА!
А това: | Цитат: | | импулсно захранване 4.5-12 волта.5А | означава, че въпросното захранване може да осигури 5A в указания диапазон на захранващи напрежения, т.е. може да се черпи от него ДО 5A без да се променя напрежението на изхода му.
Захранванията са ИЗТОЧНИК НА НАПРЕЖЕНИЕ което ще рече, че са с ниско вътрешно съпротивление и тока се определя от включения консуматор.
В случая когато тока се определя от самото захранване - се говори за "генератор на ток" който има високо вътрешно съпротивление (по-високо от консуматорите) и определя протичащия във веригата ток независимо от консуматора (при определени условия).
Защо не си изясните елементарни неща преди да започвате каквито и да било "проекти". |
|
|
 |
|