| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Jonnie_ Нов потребител

Регистриран на: 14 Авг 2009 Мнения: 26 Местожителство: Добрич / Варна
|
Пуснато на: Съб Яну 30, 2010 20:45 Заглавие: Пренос на данни |
|
|
Сглобил съм регулируемо захранване 1,2 - 20 В. с LM317 и сега искам да му сложа цифров волтметър. Спрял съм се на схема с ICL7107 но искам да е по-компактно - в смисъл да имам максимум 3-4 кабелчета които отвеждат сигнала от изходите на АЦП-то към седемсегментните индикатори. Мисля да сложа или мултиплексори/демултиплексори или да го реализирам с преместващи регистри? Кое би било по - удачно? Дайте съвет моля ! _________________ Немам .. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ststefanov Опитен потребител

|
|
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 30, 2010 23:55 Заглавие: |
|
|
И трябва да знаеш, че захранването на този индикатор, трябва да е галванично разделено(или с отделна намотка от трансформатора). Има индикатори, които вътре си има DC-DC преобразувател  |
|
|
 |
emptyspace Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 31, 2010 10:16 Заглавие: |
|
|
да аз прецаках един така, иначе не са лоши имат леко отклонение ама светят много доволно  |
|
|
 |
sword Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 31, 2010 14:24 Заглавие: |
|
|
| Вземи си от ония уреди за 5 лв дето са ,калибровай го с някой точен и си имаш за 5 лв цифров волтметър-вграждаш го в устройството нагласяш си обхвата и оставаш така че да се вижда само дисплея му,ако изкаш да свети му слагаш два светодиода от двете страни на дисплея и имаш подсветка |
|
|
 |
nikolai_nikolov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 31, 2010 15:38 Заглавие: |
|
|
| В CONRAD има готови като тези от снимките на колегата (няколко модела) м/у 5 и 10лв.От това по-евтино не знам.А и ICL-ла е най-малко 3,5лв.,другите части отделно. |
|
|
 |
the_bull Опитен потребител

Регистриран на: 31 Май 2007 Мнения: 660 Местожителство: Монтана(Студент в Русе)
|
Пуснато на: Нед Яну 31, 2010 17:58 Заглавие: |
|
|
ICL за управление на лед е 5 лв. за управление на лсд е 3,3 лв. Лятото купувах. Имам реализиран вариант с евтините уреди и не става лошо. Сега съм се захванал на следващия ми ТЕС да е с LED. Варианта с АЦП и Индикатор на една платка не ми се вижда лош и така го бях реализирал в последствие реших да го направя с лентов кабел.По лесно от лентови кабел като решение не виждам.Има ли смисъл от оптимизация като така или иначе връзките трябва да ги има и поне един път трябва да бъдат направени било то и с мултиплексор.Ако целта е да се спести 4-5 метра кабел може, но за друго предимство не се сещам. _________________ Постулат на Хорнер за петте удара:
"Опитът е право пропорционален на потрошеното оборудване." |
|
|
 |
Jonnie_ Нов потребител

Регистриран на: 14 Авг 2009 Мнения: 26 Местожителство: Добрич / Варна
|
Пуснато на: Пон Фев 01, 2010 1:05 Заглавие: |
|
|
Да за лентов кабел не се бях сетил, май това ще е решението. Благодаря. _________________ Немам .. |
|
|
 |
|