| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
don bazilio Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 01, 2010 8:39 Заглавие: Tърся схема на ELITE 14es40 Решено |
|
|
Търся схема на телевизора или номер на шасито . Шасито има проблем с вертикалната развивка .Hо сходство не мога да открия с тази схема която имам на ЕLITE 14ES31 . Тъсих в търсачката но не намерих нищо. D78040 ми излиза като LA78040.На другите съм забелязал че корпуса е изолиран тук няма такова нещо. Другите са с двуполярно захранване това не изглежда да е такова. Искам да направя едно допълнение.Два часа след написването на темата се порових малко на сляпо и след като смених С457 1000мф 25в телевизора се оправи но интересът ми към проблема не е отминал .
Последната промяна е направена от don bazilio на Вто Фев 02, 2010 16:42; мнението е било променяно общо 3 пъти |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 01, 2010 10:06 Заглавие: Re: Tърся схема на ELITE 14es40 |
|
|
| don bazilio написа: | | Това което е при мен е изпълнено с LA7681DA LC863532 2408 LA7642 LA7840 и вертикална развивка D78040. |
Don, ако прочетеш и приложиш правилата за търсене на схеми можеш да разчиташ на повече от 80% успех!
| don bazilio написа: | | На другите съм забелязал че корпуса е изолиран тук няма такова нещо. Другите са с двуполярно захранване това не изглежда да е такова. |
Това дето си написал сигурно само ти си разбираш. Една и съща схема може да бъде и с едно- и с двуполярно захранване |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Фев 01, 2010 10:34 Заглавие: Tърся схема на ELITE 14es40 |
|
|
| Ами Емо въпроса ми е точен търся схема или номер на шасито .Тези данни съм ги прочел от платката и ги давам за както казват протокола.Аз и без схема съм в добра форма да се справя с една елементарна верт. развивка иначе трябва да хвърля отверката .При мене вече идват клиенти които ми препоръчват да проверя изсъхнал ел. кондензатор. Дори мисля че в едно и също време сме писали ти отговора аз допълнението. Дори за тези които някога ще прочетат темата и разчитат да знаят номера на изсъхналия кондензатор е вече го имат. Мен ме интересува да погледна как е направено по схемата.Аз търсих в търсачката но това което открих не беше във връзка с моя дефект ако имаш някаква схема прати .Ако не здраве да е! |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 01, 2010 11:03 Заглавие: Re: Tърся схема на ELITE 14es40 |
|
|
| don bazilio написа: | | Дори за тези които някога ще прочетат темата и разчитат да знаят номера на изсъхналия кондензатор е вече го имат. |
Ценно! Благодаря и от тяхно име
| don bazilio написа: | | Ами ...търся номер на шасито ...ако имаш някаква схема прати.. |
Каквото има написано по шасито можеш да го видиш ти, аз мога да хвърля един боб, ако те устройва
А схема само срещу:
| Цитат: | | Don, ако прочетеш и приложиш правилата за търсене на схеми можеш да разчиташ на повече от 80% успех! |
,ЗАЩОТО точни схеми на съвременните телевизори могат да се търсят срещу добре описан състав и номерация на елементите по шасито
,ЗАЩОТО не искам отговора ти да бъде -"Това е схемата, ама не баш!"
,ЗАЩОТО май не съм чувал за ELITE с такава схема LA7681DA, незнайно кое вертикално отклонение и без захранване?, състоящо се от: ?  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Фев 01, 2010 12:27 Заглавие: Търся схема на ЕLITE 14ES40 |
|
|
| Eмо хайде не се увличай .За тези които искат могат да чукнат това линкче .Хем ще си снемат схемичка може телевизора в линка да не е същия но вертикалната развивка е по тази схема http://www.onlinedisk.ru/file/337082/ |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 01, 2010 18:36 Заглавие: Re: Търся схема на ЕLITE 14ES40 |
|
|
Леко се поувлякох, но Не е заради тебе!
Това дето си качил, много по-лесно могат да видят и да се не чудят, що за животно е, те тука, те
А, и мани, не променяй нищо повече нагоре, че да остане нещо ценно за поколенията...  |
|
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 01, 2010 19:26 Заглавие: Re: Tърся схема на ELITE 14es40 |
|
|
| don bazilio написа: | | ...е изпълнено с LA7681DA... |
Не е буквата D, a e 0 (нула) - т.е. 76810А - има доста схеми на китайчета с тоя чип. _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 01, 2010 19:32 Заглавие: |
|
|
Браво, Иване!!  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Фев 01, 2010 20:09 Заглавие: Търся схема на ТV ELITE 14ES40 |
|
|
| Вече почнах да съжалявам направо че отворих тема. Имам чувството че утре трябва да давам обяснение пред областния прокурор. Трябва да ти кажа Емо че за да снема дори това което виждаш с два чифта очила и специално осветяване едва успях . На чипа за вертикалната развивка точно това беше написано . Него дори го свалих .Все още различавам D от нула . Ей това ме дразни че не ми вярваш. Щом така съм го видял така е . Освен това най отгоре съм писал че търся номер на шасито .Тук наистина има някакви бележки чуках ги но нищо не излиза. Да си призная аз по малко време загубих да направя телевизора отколкото да пиша в темата . Като погледнах броя на прочелите убеден съм че доста колеги са кликнали на посочения от мене линк . Така че има полза от темата . |
|
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 01, 2010 21:54 Заглавие: |
|
|
Не ми е ясно това за какво е, вероятно опит за иронизиране, както и да е...
@ don bazilio - това, че не си видял означението добре (както подозирам), няма нищо общо със зрението (на доста от нас то не е изрядно, заради продължителното взиране в дребни чаркчета) - просто надписите на доста интегрални схеми не са с добре обмислен шрифт, а и отпечатването не е най- качествено и се получават заблуди. Така, че не се обиждай, специално аз имах намерение да окажа съдействие. Ако не се е получило, имаш моите извинения. _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
|