| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 01, 2010 15:08 Заглавие: |
|
|
Да, това е ефекта, като след смяна на кинескопа и нормализиране на напрежението за отопление, тия полоси са розово- виолетови - т.е. бият на червено. Обаче се получават само ако да кажем, вляво на екрана има светъл обект и след това следва по- тъмен - тогава светлия обект дава след себе си хоризонтална "опашка", обикновено с описания вече розов цвят и която продължава вдясно до края на екрана. При растер с чист цвят няма "полоси" - всичко е равномерно. _________________ All Rights Reserved |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
venelin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 01, 2010 17:10 Заглавие: |
|
|
| r906,r907,r908 проверени лио са? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Фев 01, 2010 18:53 Заглавие: |
|
|
Най- накрая имаме развръзка - виновника се оказа R912 (2.2 kOm) - свързано е към 11 краче на STV5112. Дават го че служи да се измерва тока през "зеления" катод за автоматичен Cut-Off. Сега вече изображението е без забележки (с "новия" кинескоп). _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 01, 2010 19:04 Заглавие: |
|
|
| Bojilov написа: | | ....крайния чип на видеоусилвателите.Преди това премери всички резистори около него. |
_________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Фев 01, 2010 19:21 Заглавие: |
|
|
Ама аз точно по причина на тоя съвет подхванах стабилно платката на кинескопа и излезе причинителя. Лошото е че нямам схема с тоя чип, после се оказа, че и дейташийт с 5112 няма, та накрая открих, че 5111 е същия и благодарение и на това накрая постигнах резултат. _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 01, 2010 19:30 Заглавие: |
|
|
| ivankrivodol написа: |
P.S. Интересна работа - не намирам дейташийт за тая инт. схема - STV5112!!! Заменя ли се с друга? |
Е, па това е от вчера Сега се оказва, че си работил и без схема
В обменника търси ли ?
При всички случаи ще имаш линк в този ми пост

Последната промяна е направена от emoome на Пон Фев 01, 2010 19:38; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Фев 01, 2010 19:35 Заглавие: |
|
|
Работих със схема, която се различава само в платката на кинескопа - имам схема с чип TDA6107Q. Oсвен това първоначалната повреда беше във В.О. Това с баланса на бяло и "шлейфовете" излезе впоследствие.
П.С. благодаря за схемата - всъщност аз досега не бях срещал 11AK30 с тоя чип, или ако съм срещал не е бил с такава повреда и изобщо не съм разбрал, че има и с такъв видеоусилвател. _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
|