| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
dimitar_chervenkov Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 01, 2010 2:14 Заглавие: Търся схема за управление на ел.двигател за гаражна врата |
|
|
Здравейте,
търся схема да управлявам електродвигатели за двете ми гаражни врати.Идеята ми е да мога с един модул с дистанционно да отварям и затварям вратата като тя да спира в краини положения.Мисля че е без значение на колко волта ще е двигателя...просто ще намеря такъв според схемата.Ако някой има схема с вграден дистанционен модул още по добре
Благодаря ви предварително _________________ skype: dimitar.chervenkov.87
GSM: 0877584385
[email protected] |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
malderman Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 01, 2010 9:34 Заглавие: |
|
|
| Градски,поне аз нищо не разбрах,какво точно искаш?Вратите една до друга ли са?С едно и също дистанционно ли искаш да се отварят/затварят и двете.И момента с моторите е много важен.Ти да не си завършил "Малчика"? |
|
|
 |
miro_mezdra Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Фев 01, 2010 14:56 Заглавие: ел. управляваща схема на гаражна врата |
|
|
malderman, Майна да не се познаваме,малчика съм завършил да.
Така....започвам по същество...главното за което пиша тази тема е схемата която ще спре вратите в краини положения, те са две и се отварят така "\ вход /" погледнато отгоре сори за обяснението.Общо взето идеята е да сложа една камера и един звънец примерно...и като доиде някой да му отварям вратата на входа "двора"...нещата горе долу ще ги наглася-механизма,редуктора,дистанционното, но схемата за спиране на напрежението в краини положения на вратата я намам,пък и немога да я измисля....
 _________________ skype: dimitar.chervenkov.87
[email protected] |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 01, 2010 15:10 Заглавие: Re: ел. управляваща схема на гаражна врата |
|
|
| dimitar_chervenkov написа: | | .... но схемата за спиране на напрежението в краини положения на вратата я намам,пък и немога да я измисля.... |
През "самозадържащо" се реле (контактор), управлението на което минава и през нормално затворен контакт на краен изключвател.
Има разбира се и по-сложни варианти. |
|
|
 |
miro_mezdra Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 01, 2010 16:48 Заглавие: |
|
|
Първо трябва да може да се обръща посоката на въртене на мотора.
На вратите се монтират "крайни изключватели" , когато вратата ги натисне те прекъсват и спират мотора. В линка има дистанционни с релеини изходи с които се управлява посоката на движение.
Желая ти успех! _________________ Skype - miro67_r |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 01, 2010 19:46 Заглавие: |
|
|
| В актуаторите на сателитни чинии паралелно на крайните изключватели има по 1 диод в обратно свързване ,така двигателя като спре в едната посока може да се реверсира с обръщане на поляритета . Само като идея ! |
|
|
 |
akan Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 02, 2010 8:52 Заглавие: Врати |
|
|
| Колега, разбира се, че може да се намери схема която да управлява и реверсира двигател за да отвориш или затвориш гаражната си врата. Но има един голям проблем: твоята врата няма да има никаква защита от причиняване на вреда на превозното ти средство или на теб самия. Тук критериите за сигурност на съоръжението са основополагащи предвид щетите които могат да настъпят и компромиси не се правят. За това моя съвет е да си закупиш такова изделие, още повече не са скъпи и има много фирми които ги продават и обслужват. При необходимост ще ти изпратя адресите на една , две такива фирми. Ориентировъчна цена на такива задвижвания е от 300 до 600 лв. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Фев 03, 2010 0:34 Заглавие: Re: Врати |
|
|
В какъв смисъл вреда...на мен не ми трябва нещо специално исигурно....с разни клучалки ако за тожа става въпрос.Наи обикновен механизъм който да управлявам от вкъщи като ми доиде някой на гости....просто да спира в краини положение и да реверсира посоката да не изкърти някое колело от редуктора или каквото ще измисля там.Аз съм на принципа...ако мога сам да си го направя пак и по евтино съм идеален...даже ще съм доволен от себе си....обичам да се човъркам с разни неща.  _________________ skype: dimitar.chervenkov.87
[email protected] |
|
|
 |
ikarlo Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 03, 2010 11:07 Заглавие: |
|
|
| dimitar_chervenkov, замисли се какво ще стане, ако вратите тръгнат да се затварят когато между тях има скъпа вещ (автомобил, например) или, недай си боже, човек, дете.... Освен това, този тип врати се затварят и отварят в точно определен ред (първата отворена се затваря последна) и това, при положение, че осигуриш гарантирани равни скорости на завъртане. Тези проблеми със обикновени схеми и крайни изкючватели практически не се решават. Монтилал съм подобни задвижвания, оборудвани със съответната автоматика, фотоклетки и микропроцесорно управление. Фирми за гаражни врати има много, не ми е работа да им правя реклама. Ако измислиш нещо безопасно, надеждно, просто и евтино, можеш да им вземеш хляба... |
|
|
 |
|