| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Gacony Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 02, 2010 14:29 Заглавие: Какъв е този елемент? |
|
|
Здравейте! Имам телевизор Сони, на който изчезна картината. Тъмен екран. Дойде майстор и констатира, че транзистора D1878 /3L3/ близо до ТХО-то е пробил. Освен него свали и един кондензатор /според неговите думи/, този на снимката и ми каза да купя за всеки случай такъв, да не би да е пробил. Обиколих по Цар Симеон магазините, но никой не можа да ми каже дали това е кондензатор и КАКВА СТОЙНОСТ Е! Молбата ми е някой да ми каже какво е това. Пише:
PHl63H
l200VHoW
Прилагам снимка: http://tomahovkata.snimka.bg/details/kondenzator.469322.17219692
Благодаря!
Последната промяна е направена от Gacony на Вто Фев 02, 2010 14:58; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 02, 2010 14:31 Заглавие: |
|
|
Смени си "майстора"! Занеси си телевизора в сервиз.
Има тема как се слагат снимки. Това твоето: Този албум е личен - въведете парола. Местя темата. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж
Последната промяна е направена от Филипов на Вто Фев 02, 2010 14:33; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 02, 2010 14:31 Заглавие: |
|
|
Албума със снимките ти е с парола.И си оправи заглавието! _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Gacony Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 02, 2010 15:00 Заглавие: |
|
|
Благодаря за информацията! Снимката качена отново, заглавието сменено!
Благодаря! |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 02, 2010 15:22 Заглавие: |
|
|
16nF/1200V
И си имаш причина да ти изгори транзистора.Само че не е в този кондензатор.Смени майстора.И го занес на някакъв нормален сервиз.Не на чантаджии. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Gacony Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 02, 2010 15:28 Заглавие: |
|
|
Благодаря Ти много. Ще закарам телевизора във сервиз!
Приятен ден! |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 02, 2010 19:56 Заглавие: |
|
|
Само за информация да попитам, дали не е 6 нф ? Просто до сега не съм попадал на телевизор който да има кондензатор 16 нанофарада към колектора на крайния транзистор. Най голямата стойност която съм виждал е била 11нф. Или това Сони е нещо по специален модел.  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 02, 2010 20:08 Заглавие: |
|
|
коцев, кондензатора показан на картинката е 16nF. Какъв е, от къде е - това е съвсем друга бира.
Отговора е даден и темата е приключила с правилен подход за решение на проблема. |
|
|
 |
|