Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Проблем със автокасетофон philips 22rc200
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ex_emotion
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Фев 03, 2010 15:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Да, иска код всеки път, но това е нормално защото аз му спирам захранването изцяло.Тъй като ми е много трудно да обесня как се държи му направих един клип :
http://vbox7.com/play:67728038
Забележете, че ако натисна копчето веднага след подаване на захранване се включва и си работи, обаче малко ако се забавя-не се включва колкото и да го цъкам копчето.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Todorov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Враца

МнениеПуснато на: Сря Фев 03, 2010 15:55    Заглавие: ре: Отговорете с цитат

Защо не провериш захранването на процесора как е. Колко волта е?
Да не ти е заминало някое стабилизаторче.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
omegata
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: gabrovo

МнениеПуснато на: Сря Фев 03, 2010 16:04    Заглавие: Отговорете с цитат

Има и друг вариант монтирай го на колата.Пежата и ситроените имат kan шина но не мисля че този модел е закачен към колата по шината.Този проблем съм го имал при този модел или когато съм сменял софта или неговия оригиналния е дал грешка.А защо си го свалил от колата за да го разкодирваш или колата е направила проблем и тогава е поискал код .Не е свален ей така за нищо.Ако колата е направила проблем най вече при палене понякога радиата се ошашкват и записват по някой грешен бит и почват да правят също такива неща .А щом е philips всичко може да се очаква.
ex_emotion
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Фев 03, 2010 16:21    Заглавие: Отговорете с цитат

По принцип от колата са го откачили още в Англия.Пробвали са да го включат и касетофончето не искало да тръгне.И понеже колата е докарвана на ход, решават да сложат някакво CD (което са купили от там тънко). Вадят касетофона, режат му буксата и се опитват да закачат CD-то ,но и това не успяват Smile . Идеята е била да не пътуват 2000км без музика но уви.

Като обобщение мога да кажа,че и преди да го откачат от мегана , е бил в същото положение.
Върнете се в началото
omegata
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: gabrovo

МнениеПуснато на: Сря Фев 03, 2010 16:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Е тогава в сервиз друго не мога да помогна.Аз останах с впечатление че радиото си е бачкало ,свалено е само за разкодирване защото му са откачили акумулатора и не са знаели кода и след това е почнало да прави проблеми .Това означава че не знаеш как се е стигнало до сегашното му състояние.За мене е софт ,за тебе освен в сервиз друга алтернатива не знам ако не си се занимавал с ремонт на радиа.
ex_emotion
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Фев 03, 2010 16:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Любител съм...отворих го вече , ще измеря тук-там. Дано излезне нещо.Ще пиша ако има развитие...
Благодаря за мненията до момента Wink

Колеги , а някой знае ли дали на този модел мога да изключа искането на кода???
Върнете се в началото
tsuko
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Добрич

МнениеПуснато на: Вто Фев 09, 2010 21:23    Заглавие: Отговорете с цитат

А крайното стъпало в този модел което е за задните говорители е и специализирана интегрална за почти всички напрежения в касетофона имах подобен случай беше от нея охлаждането не грее ли повече от нормално а? И този модел не си търси автомобила има само код ------> http://codedradio.info/?i=bn&st=22rc200

Или нов дъмп както вече каза omegata.

А по новите модели имат:
(Vehicle Area Network)
By van interface communicatng with Display, CDC, and
system controller too. . . . но това е друг филм за теб не важи.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
ex_emotion
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Фев 11, 2010 21:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Не загрява прекомерно.Крайните интеграли наистина са TDA7375 и TDA7451.Много ми се искаше да го оправя най вече заради това дистанционно оригиналното , което е на волана , ама май не е за мен.Аз на опела имах някакъв филипс, на който се задържаше AS и така се изключваше искането на кода.Имах такава идея и за този касетофон - да му махна кода и да го вържа така , че само на контакт да получава захранване.И така да го включвам една секунда след като дам на контакат.Но... идват следните проблеми: първо всеки път трябва да въвеждаш код(немога да изключа искането) и второ няма да запаметява радиостанциите и др настройки.Ако някой има други идеи , очаквам.

Също и ако някой от пловдив мисли, че е по силите му да се обажда мога да му го дам да си поиграе .
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети