| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
SurchO Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 25, 2005 14:40 Заглавие: PIC12F629 Проблемче |
|
|
Здравейте. Купих си един контролер PIC12F629, Сложих го на програматора (ProPic2) i ..........ништо не става.. Тоест дава ми грешка в памета с адрес 0000h. програматора с други чипове работи та реших че е дефектен чипа.. Пробвах го и на програматор PICSTARTER Plus но и там ми даде ниакаква подобна грешка. Купих още един чип чисто нов, и той пак същото нещо.... Някой знае ли нещо по въпроса с програмирането специялно на PIC12F629 щото изглежда нещо ми се изплъзва....
10x |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Nosuch Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 25, 2005 14:54 Заглавие: |
|
|
| Тази грешка говори че програматора ти не пише изобщо в контролера и след като тръгне да сверява записа открива разлика о6те на адрес 0000. Ако контролера подържа ICSP пробваи така като ползваш едно кабел4е и MAX232 или само кабелче през LPT-porta. Аз ли4но никога юне съм ползвал програматор. |
|
|
 |
FARS Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 25, 2005 17:25 Заглавие: |
|
|
| за XP си намери ICprog тои работи с твоя програматор propic2 |
|
|
 |
Desert Leo Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 26, 2005 7:47 Заглавие: |
|
|
Имах подобен проблем с 12F675 (различава се от 629 по това, че има и АЦП).
Ако използваш вътрешен тактов генератор и MCLR пина като извод с общо предназначение, трябва програматора да подава Vpp преди Vdd. |
|
|
 |
Surch0 Гост
|
Пуснато на: Съб Мар 26, 2005 11:32 Заглавие: |
|
|
Странното е обаче че го пробвам и на програматор ПИКСТАРТЕР плюс който е с ПИК процесор на него и програмира през МПЛАБ директно и тои също дава тиа проблеми. Според мен от микточип трябва да го знаят това с Vcc i Vdd И да са го коригирали Все пак те са разработили ПИКСТАРТЕР програматора
А това с ICSP програмирането ще трябва да го пробвам
10x 2 Аll |
|
|
 |
|