| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 03, 2010 18:44 Заглавие: ТВ FUNAI MS-14A няма захранване на крайното стъпало за ХО |
|
|
| Причината е в прекъснал интегрален предпазител ICP-N15. Иначе всички изходни напрежения на захранването са нормални. Ориентирайте ме малко какво най-вероятно е претоварило +B. Крайния за ХО на мерене е здрав (до колкото може да се мери при наличие на демпферния диод и нискоомен резистор BE, обаче платката около изводите му е малко почерняла). Кондензаторите паралелно на CE на крайния за ХО и последователно на ХОБ нямат пробив (в момента нямам такива да ги сменя). Диода D229 е здрав. C260 все още не съм го сменил. А по съпротивлението им дали може да се съди за пробив в ХОБ? В случая е 5.4 ома. Останалите разклонения на +B са през високоомни резистори, така че и да има след тях късо няма да предизвикат прекъсване на интегралния предпазител. Нямам в момента ICP-N15, а не ми се иска да го замоствам за проби, че после и захранване да правя. Телевизора е на братовчед ми, та списък с кои елементи да му дам да ходи да си ги търси (ICP-N15 със сигурност)? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 03, 2010 18:56 Заглавие: |
|
|
ICP-N15 има в почти всички магазини.Ако нямаш в момента сложи един 800ма предпазител и пробвай.Това може да си гръмне от много причини ама чак развивката да дефектира _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 03, 2010 21:03 Заглавие: |
|
|
Не е ли най- безопасна пробата с последователно (вместо предпазителя) включена лампа. _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
RUM+ Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 04, 2010 0:05 Заглавие: |
|
|
| смени му двата кондензатора 220мф и330мф в захранването. |
|
|
 |
velo Опитен потребител

Регистриран на: 08 Апр 2006 Мнения: 794 Местожителство: dimitrovgrad
|
Пуснато на: Чет Фев 04, 2010 8:22 Заглавие: |
|
|
Задалжително смени транзисторчето Б698 в топлата част на захранването което е вързано за оптрона  |
|
|
 |
Ангел Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 04, 2010 13:21 Заглавие: |
|
|
Случвало ми се е прекъсване на този предпазител поради токов удар,без друг дефектен елемент в телевизора.Запоявай оригинален или стъклен предпазител и го връщай,времето ще си покаже. _________________ "Сега всеки ден,всеки час навсякъде има матриял..." |
|
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 04, 2010 13:36 Заглавие: |
|
|
| RUM+ написа: | | смени му двата кондензатора 220мф и330мф в захранването. | A какво става като изсъхнат тези два кондензатора Не всеки дефект е от изсъхнали елекролити ама карай да трупаме мнения |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 04, 2010 14:00 Заглавие: |
|
|
Реших да тръгвам с рогата напред и запоих един 630 mA стопяем предпазител, ама захранването изскимтя на умряло и това му беше. Май то предпази предпазителя вместо обратното. То не напразно са нацвъкали тия бързодействащи интегрални предпазители във вторичните вериги. Пък що не са му направили защита по ток като нормалните захранвия!?
Както и да е, бях му направил на човека списък с елементи за смяна, ще добвя и мощния полевак от захранването. |
|
|
 |
don bazilio Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 05, 2010 16:16 Заглавие: ТВ FUNAI MS-14A няма захранване на крайното стъпало за ХО |
|
|
| Искам да споделя моя скромен опит с този тип повреди във FUNAI. След като смяташ че вече имаш дефект в импулсното захранване естествено трябва то да се възстанови . След това сложи едно съпротивление на мястото на предпазителя което да ограничи тока на транзистора и по схемата умувай и търси. Сега за причините . Може да бъде всяка една от тези. Окъсено искрище във цокъла на кинескопа , Дефектна отклонителна система ,Дефектно ТХО и трите случая съм ги имал. |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 05, 2010 20:35 Заглавие: |
|
|
| Направих един списък с крайния на ХО, ключовия на ИЗ, инт. предпазител и няколко високоволтови кондензатора, чакам да дойдат да го вземат и съответно да си набавят елементите и после ще го мисля. Само дето захранването изпревари предпазителя в изгарянето. Пък и стрелкови амперметър бях вързал последователно на предпазителя, стрелката плавно се вдигна до 0.5 А и падна на нула. Съответно вече ги нямаше и напреженията на изхода. |
|
|
 |
|