| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Чет Мар 24, 2005 8:49 Заглавие: |
|
|
Не, че много разбирам, ама според мен дросела трябва да е след кондензатора, за да може индуктивно да повишава напрежението при прекъсване на веригата и да прави дъга. Виждал съм фабрични схеми с високоволтова намотка за да държи дъгата запалена. _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
FARS Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 24, 2005 9:33 Заглавие: |
|
|
Аз лично съм производител на СО апарати и несъм слагал кондензатори.
Ако правиш аргонов апарат за заваряне на алумин си е друг въпрос.
Какъв е по вид трансформатора?
Тои може да ти дава 100А но е важно и напрежението. Трябва при товар със съответната тел да ти държи и напрежение в рамките 15В-22В. |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 24, 2005 11:12 Заглавие: |
|
|
| Свържи дросела след кондензаторната батерия (към ръкохватката). |
|
|
 |
Dalgia Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 24, 2005 11:51 Заглавие: |
|
|
Трансформатора е U obrazen.Намотките са една над друга.Пробвал съм с кондензаторите преди след дросела се тая.Свалих дросел от фабрично и пробвах с него неееееееее. А като електрожен заварява мам.......
Махал съм кондензаторите , махал съм дросела и само с кондензатори е неще и това си е.Значи в момента е на 76V на празен ход след греца не мога да хвана напрежението с тел щото я лепи и много играят показанията на уреда.При електрод е около 35-42V pri towar.Не искам за алумин само за железна ламаринта.  |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 24, 2005 11:56 Заглавие: |
|
|
| А как смята трансформатора?Да не е по електроженските формули?Докарал си му падаща характеристика затова така се полуяава. |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Чет Мар 24, 2005 19:11 Заглавие: |
|
|
Хм има нещо аз със пет амперов токоизправител на 50-60 волта и подобна по-дебелина тел успявам да я разтопя. Ама става само като има дросел последователно във веригата. За дросел използвах вторичната на трансформатор под 100 вата. Това всичкото е много слабо като мощност и не издържа много без да прегрее ужасно, ама си топи телта макар и малко и си прави дъгата. Може би напрежението ще е по-добре да е по височко към 100 тина волта. Между другото пробва ли без въглеродния двуокис, щото при мен не съм ползвал ? |
|
|
 |
Dumfree Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 24, 2005 20:56 Заглавие: |
|
|
| Малко идиотска идея от моя страна, ама ако се обърнат + и -, щото при електрожена електрода е + а детайла е -, а при аргона е обратното. |
|
|
 |
Dalgia Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 25, 2005 8:38 Заглавие: |
|
|
| Dumfree написа: | | Малко идиотска идея от моя страна, ама ако се обърнат + и -, щото при електрожена електрода е + а детайла е -, а при аргона е обратното. |
не идеята не е идиотска ,но и това съм правил.А на електрожена също се обръща поляритета.На кутията с електроди е указано какъв да е.
"Може би напрежението ще е по-добре да е по височко към 100 тина волта."
А от носно напрежението да се повдигне не ща да утрепя някой.
Не си ли гледал американски филми на 110V мрат като мухи .
Безопасната граница е 70-80V. |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пет Мар 25, 2005 14:12 Заглавие: |
|
|
Когато обаче зацвърчи дъгата, тогава ще е със сигурност високо (и то много от порядака на киловолти) при това ще е променливо. Тей че пак трябва да се внимава  |
|
|
 |
FARS Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 25, 2005 17:19 Заглавие: |
|
|
Монофазният траф трябва да бъде Ш образен.
Вторичната намотка трябва да е навита с няколко една след друга витка 17-19-22-26V и след като се натовари трябва да пада най-много с 3V.
трансформатор - грец - дросел. |
|
|
 |
|