| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
banchev2001 Гост
|
Пуснато на: Пет Мар 25, 2005 18:39 Заглавие: Osciloskop prez PC-to |
|
|
| Съжелявам ако е коментирана тази тема , но не я видях назад.Свалих една програма за компютър с ,която може да се гледат форми на сигнали през звуковата карта на компютъра. Ясно ми е ,че тя има филтър и не пропуска АС сигнали, но въпроса ми е някой ако знае високоомен ли е входа на звуковата карта може ли тя да изгори от напрежение примерно 12 волта . |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Nosuch Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 25, 2005 19:25 Заглавие: |
|
|
| Тя ако не пропуска АЦ сигнал за какжо тогава се ползва? За електрожен ли? Напротив Тя пропуска само АЦ сигнал а филтрира ДЦ чрез кондензатор. Както всички аудио усилватели междодругото. Та ако питаш каква е максималната амплитуда на входния сигнал - 1В е. А ако и пускаш ДЦ няма да реагира докато не пробие кондензатора и да се стопи платката. Успех |
|
|
 |
Dalgia Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 25, 2005 21:01 Заглавие: |
|
|
Значи играл съм си с тази програмка , за обща култура става.Дето казва колегата не повече от 1V иначе преди да пуснеш 12v провери цените на дънни платки и звукови карти а през нея не минават повече от 20Кнz
не виждам смисъл.  |
|
|
 |
banchev2001 Гост
|
Пуснато на: Пон Мар 28, 2005 13:56 Заглавие: Благодаря момчета |
|
|
| Сега ги уча тия неща .....верно ,че АС е променлив и кондензатора го пропуска. Студен съм неам кинти за осцилоскоп и като нема риба и рака е риба. Мерси все пак за отговора. |
|
|
 |
|