Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Делово предложение.
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Фев 09, 2010 16:45    Заглавие: Делово предложение. Отговорете с цитат

С цел избягване на дискусии от типа "К'во говедо е модераторът, ебаси!", раздел купува/продава да е достъпен за клиентелата след някакво количество адекватни мнения в полезни раздели, заявка и последващо одобрение от модератор. Заявката да е типова. "Общи приказки" е извън подходящите за натрупване на "бонус точки".

Наблюдава се едно атрактивно разчистване на рейдиошаковете на татковците от млади господа. Криза е и трябват стинки за газ на Гоуфа, ама за тази работа си има специализирани аукциони и т.н.

Щото, ебати и спора възникна, че на някой му се локнал акаунта. Ако акаунтът е толкова ценен, да се отключи, но, ако са три мнения от световно неизвестен потребител, ми да си направи нов акаунт... Ама като ще трябват и примерно 10 адекватни и проверени мнения за да започне алъш веришът ... и умре желанието.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Фев 09, 2010 17:10    Заглавие: Re: Делово предложение. Отговорете с цитат

Vaklin написа:
Щото, ебати и спора възникна, че на някой му се локнал акаунта.

Спорове тука има всеки ден.
Алъш-вериша никой не може да го ограничи.Няма и смисъл.Няма и желание.
А "предложения" с лопата да ги ринеш...
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Фев 09, 2010 18:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Както кажеш. Ти имаш излишното време и нерви да се занимаваш на парче.

Просто споделих. Трий темата, че ще вземе да набъбне...
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Фев 09, 2010 18:26    Заглавие: Отговорете с цитат

За друго говорех ама както и да е....Имаше един хубав виц за четирите любими животни на жената.Нали го знаеш?Е другите са лесни,ама в момента търсим четвъртото(говоря по принцип,а не от някаква финансова гледна точка,сайта не е мой,да не кажа и че нямам нищо общо с него освен че изпълнявам функциите на модератор).То междувпрочем и с раздел "Енциклопедия" на форума стана така и с кое ли още не...
Което ми напомни за една хубава и позабравена песен на Милена Славова-
http://vbox7.com/play:864c474e&al=1&vid=

P.S.Умен човек си и предполагам не ти е трудно да четеш между редовете какво искам да кажа...
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Фев 09, 2010 21:51    Заглавие: Отговорете с цитат

Много ми се ще хората просто да почнат да уважават тези които знаят повече от другите и да се уважават по между си.Голяма част от проблемите тогава ще изчезнат.
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Фев 09, 2010 22:07    Заглавие: Отговорете с цитат

pepi_voinishki1957 написа:
Много ми се ще хората просто да почнат да уважават тези които знаят повече от другите и да се уважават по между си.....

У-у-у-у-у-у-у-топист......... Laughing
(не че и на мен не ми се иска същото...)

Последната промяна е направена от pamporov на Вто Фев 09, 2010 22:30; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Фикри Нури
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Kърджали

МнениеПуснато на: Вто Фев 09, 2010 22:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Уважаеми pepi_voinishki1957,
Ти, който си сложил това в подписа си:
"Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций
Сигурен съм че знаеш, че потребилското в основната маса хора надделява над духовното. На някои хора просто не им е ясно, че един форум е една малка държава със закони и порядки. А какво е държава? Държавата е инструмент за давление над хората.
Модераторите волю и неволю трябва да се съобразяват с порядките наложени от администратора т.е. собственика.
При туй ми ти положение нашият потребител, чувствайки се ощетен, веднага скача срещу прекия виновник- модератора, без да си зададе въпроса, аджеба тоз "майчин син" модератор защо постъпи така и ме наруга.
Според Конфуций, от гореписаното излиза, че в страната ни всички са мъдреци.
Писанието ми стана нещо като елементарна философия, ама нейсе. Просто си изразих мнението.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Фев 09, 2010 22:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Избихме много във философската посока ама карай...
Петре,всичко това е хубаво но няма как да стане.Прекалено много озлобление има в обществото.Като гледам този форум и определени индивиди,които се пръкват тук ежедневно и си мисля дали в някоя от специализираните психиатрични болници людете не са избушили оградата(не визирам редовните потребители тук и въобще колегите от бранша,да не се засегне някой).И не само този форум-и въобще интернет-пространството.Ако погледнеш колонките с коментарите под новините в някой новинарски сайт ще разбереш за какво става на въпрос.Винаги съм се чудил с какво интернет е такъв магнит за всякакви неуравновесени и озверели хора.Политици,шоузвезди,всякакви квито се сетиш по-публични личности биват разпъвани на кръст,редовните призиви-смърт,на сапун,разстрел.Плюс класическите неща-циганите,турците,евреите,политиците,световната конспирация срещу България,пишман патриотарщината с приказките за 3те морета и т.н.Едно 90% от коментарите в интерент пространството са заети с това.И тази омраза един ден няма да ни изведе на добро и ще избие на някъде.Дано да греша.И силно се съмнявам че тава са единични люде пишещи под много никове.
Колкото до "знаещите"-в белия свят има едно нещо дето хората много отдавна са го измислили и му викат "меритокрация".Че и Чингиз Хан е първия дето го е приложил напрактика.В повечето интернет дискусионни форуми в които участвам това нещо директно е заявено-"Не са равни всички,и на всекиму се отсъжда според заслугите.".Затова и на тези места директно се казва в някои случаи защо това което за едните може за другите не може(до известни граници все пак,не може някой понеже е знаещ да му се ползволява да псува хората примерно).И мисля че така е правилно.Останалото де да знам-мене поне малко ми бие на лицемерие,щото не може да е вярно.А ако някой все пак го може да отсява без да се съобразява с заслугите-евала!Аз поне не мога,не се и напъвам,щото е в разрез с моите лични разбирания.Които не държа непременно да са най-правилните.
А пък и самото време на "равните" май отдавна отмина,преди има няма 20 години.То не че и тогава стана така де-пак си имаше "равни" и "по-равни".
А на мене мисълта ми беше по-друга в горния пост.И ще я кажа малко по-простичко-че много се иска."Ама да направим разздел "Енциклопедия",като при руснаците...ама много ще е полезно...ама вижте там кво е хубаво".Е направихме."Ама и да не пишем в нея...да пише някой друг...ама и да не ни се карат ако не четем сдъвканата там информация ами питаме наготово".Ама да направим(ама пак да ги направи някой друг) и скайп бутони във форума,и такава екстра и онакава екстра и такъв раздел и файлообменника да стане 500 терабайта и форума да мине направо на phpBB4(даже най-добре пет или вБюлетин),искам,искам,искам и все така заспивам.Както се пее в песента по-горе.
А форума ще е такъв къвто си го направим.Не е по силите на единични хора или една шепа народ да се направи.Митака от Дупница,Емооме качват правят,струват,още 50 души редовни колеги дето всеки ден пишат и помагат по тематичните раздели.И това е-една каляска народ.Всичко останало идва,решава си проблема и си заминава биейки пета в гъз.До следващия път,когато е на зор.А така форум се не прави.Гледам руската Енциклопедия-тлъста,силна и мощна кат Съветския съюз,събират хората,тъпчат информация-да има.Гледам нашата-мизерна,туберкулозно-рахитична с 5 теми на кръст.Четири от които са мои.И аз и избягвам да пиша,щото имаш чувството че там в оня раздел си говориш сам...като лудите.
Та така.

P.S.Бай Фикри-казуса за който говори Ваклин е съвсем различен.А и никой модератор никого не е ругал(нито в пряк,нито в преносен смисъл).На Ваклин темите всичките са такива.В което няма нещо лошо де.А понякога е и малко трудно да се разграничи докъде стига ироничното в някое негово предложение от реалното.Както и да е де-лафим си.Той поне позна че темата ще набъбне.Но не че ще излезе нещо от нея де(за това аз пък ще позная).Въпросните неща сме ги дъвкали много.Файдата от дъвкането е била малко.И утре сутрин със сигурност нито файлообменника,нито енциклопедията ще са по-пълни.

Последната промяна е направена от Bojilov на Сря Фев 10, 2010 15:03; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Фев 09, 2010 22:51    Заглавие: Отговорете с цитат

Идеята ми беше автоматично да се отсяват по-равните от равните. Мен лично и една тема за всичко ми стига. Общи приказки се казва разделът.

Но, щом те влече демократичния подход, обяснявай на кой какво и защо. При мен отдавна е минало. Крайна инстанция. Казвам и подминавам. Даже от няколко години престанах да проверявам крайния резултат. Може да съм сгрешил, може да съм прав, то си е се в г..

А за енциклопедията и т.н. Като хората си надвият на масрафа и свикнат, че с пари е трудно, а с верни авери е лесно, ще напълнят раздела. Щото де ли 20 години народът все се напъва да влезе в релсите на теорията "за всичко си плащам", ама е тъпо. Къде по-лежерно е "Аз на теб, ти на мен". Така съвсем в естествен вид се отсяват по-равните.

Резни възможността да си продават пустиняците без да са дали нещо от себе си (ако има какво да дадат) и въпросът се изчерпва. Позитивно и напълно кризисно. Де да знам има ли други, ама аз съм твърд поддръжник на "кризата". Скиваш колко пустеещи земи има. Само завод за мотики трябва ...
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Фев 09, 2010 22:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Vaklin написа:
Щото де ли 20 години народът все се напъва да влезе в релсите на теорията "за всичко си плащам", ама е тъпо. Къде по-лежерно е "Аз на теб, ти на мен".

Е па да де...То от това "Аз на тебе,ти на мен" сме я докарали до това дередже.Да обявя ли една награда от 500 кинта за всеки пост в енциклопедията или за всяка качена схема във файлообменника на нов телевизор да видиш как ще има почупени ръчички и клавиатури от бързане.Интереса си клати феса.При това личния интерес.Всичко останало е бошлаф работа.За България пък и манталитета ни-дважди по-бошлаф.А при нас е по-сложно,щото не уважаваме и чуждия интерес.Има там някой Емо се е писал и качва информация.Ами да качва-тва му е работата(кат му е толкоз акъла...кат си няма друга работа).
Мене пък ще ми е по-интересно ако всички спрат да качват.Така и информацията за нови неща ще понамалее.И ще се пореве малко.А и ще се поотсеят майсторите-навремето като не сме имали схеми,как ли сме ги ремонтирали тия телевизори се чудя... Razz
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети