|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 10, 2010 7:42 Заглавие: |
|
|
Дереджето, Божилов, си е ОК. Мотиките са малко.  _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 10, 2010 9:52 Заглавие: |
|
|
Мотики има.Мотивация няма.Мене мисълта ми беше около самата мотивация.Няма мотивация и няма как да проима.
Да те питам нещо-ти що не работиш още при Костова?Бас ловя че не работиш...Бусове разкарваше,това щеше да им слагаш на бусовете за удобство,онова щеше да им слагаш...
Ноември ми се обажда "Увиснахме,при вас във вашия район е пълна мизерия.Хвани си един работник,намери му една ква да е трошка ако си няма и поемайте карловска област.Мото Пфое ни е клиент,тия,ония,ала-бала.Взимай го ти.Поне те гледаме че си сериозен."
Е тактично казах че ще си помисля.И още си мисля.Та така.
Предлагаш зорлем да натискаме хората да участват в тематичните раздели.Според мен е неприложимо и безсмислено.Което го казах още в първия ми пост в тая тема.А и да се приложи кво-насила хубост не става.А и самото участие насила си представям,колко ще е стойностно като качество на постовете тогава.Опази боже.Има много форуми в които има ограничение от брой постове за нещоси(примерно да може да пусне обява за продажба).В резултат на това са се превърнали в спамарници и всеки гледа как да додрапа до заветните 50-100-120 поста че да може да прави нещоси...
Остава хората да бъдат мотивирани доброволно.Е това вече няма как да стане,а личния пример е ясно че не помага.Насила никой не може да се накара да качва във файлообменника.Хората тук им прави кеф да се приказват по-така неангажиращо в говорилнята за великофилософски теми в търсене на "Великата шаячна правда".Не им прави обаче кеф много-много да подпомагат Енциклопедията или файлообменника.И това нещо не може да се промени.
Чисто философски е хубаво човек да може да отграничи кое може да се промени и кое не може и с второто да се примирява. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 10, 2010 14:17 Заглавие: |
|
|
С Костова се разженихме по любов. На мен ми трябваха пари в този момент и до едно време нещата вървяха ОК. Това, какви отсъпки на кого си дават си беше техен проблем, на мен си ми вървеше чист процент от сумата по товарителница. С техни оборотни пари си погасявах всички задължения към банки и частни кредитори. Имаше демек оборот на парите. Така, едно на друго, една година си работех много добре. Разполагаш с няколко хиляди за да си движиш нещата и на края на месеца ти дадат четири петстотин лева за това, че си отделял по час време на ден за техните глупости. Това го разбирам и приемам. Следва да се отчете, че даже не ги завлякох пари, което е уникално в тази сфера на услугите и следва да са ми благодарни до гроб.
В един блажен момент се оказа, че трябвало да си делим отстъпките солидарно, парите да се намирали основно при тях и т.н. Е сори майка, ама аз понятието бизнес го разбирам по друг начин. Прокопсал в комбина с мен е трудно да се намери и бранш в който съм решил да навлизам, обичайно е пълен погром след като влезе в сферата на интересите ми.
Отделно, когато дискутирахме с нея за възможност за набавяне на атрактивни клиенти (подминавам думата печалба за тях), тя се дръвчеше. А си е красота да ползваш ХХ процента отстъпка от всички магазини за авточасти в околията, защото им правиш услуга, че им караш пратките. Особено, когато имаш сервиз и можеш актуално да усвоиш отстъпката. След което да осигуриш части на всички колеги и авери, на техните колеги и авери и т.н. Естествено, отсъпката която ползват те е същата, която ползвам и аз. В случая говоря за последващо заробване, ебал съм им стотинките. Ако по същата схема с куриерстването припапаш и малкото останали кретащи фирмички и става красота ... Ама това на една фина жена като Костова трудно и се вкарва в мислите. Тя, йок, пратки искала да кара и пари да взима...
Пък и към датата на разделяне бях погасил всички финансови задължения на 100% и вече се губеше смисъла от оборотни пари. Следващото трябваше да е да ги завлека с някоя кинта, но к'во да се прави, съвестно момче съм и викам ... айде кой от къде е. _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
penkeler Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 10, 2010 14:34 Заглавие: |
|
|
| Vaklin написа: | | Резни възможността да си продават пустиняците |
Ваклине, като си рекъл да отстрелваш пустиняци, мисля си, наред ли ще караш или потбор ше има. Приказката ми е за е, те тоа пустиняк кво ше го праим (нищо лично само питам, де)? |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 10, 2010 14:47 Заглавие: |
|
|
Тоа ут наш'те. Ний с негу моем гуворим на един език, ебаси. Аку некуй не верва, мое заформим една форумна седенкя, да си се учите на резерватен. Оти я си гу знам, ебаси...
Изобщо, оказва се, че знам практически всички диалекти и душевни вопли на по-голямата част от народа български. С някои съм съпричатен, други ме дразнят (тъй дье, нидей ва), трети им импонирам (вчера на работа влахчетата ме питаха какво е "мандръсанье"), та им обясних, че така се дели боба на фракции в ситото или гевгира и т.н. Ама они са си прости. Къф тоа Бъгарин, дека не знае де е паметнико на Роза? И да бърка Косматица с Власатица...
Ааа и нищо лично, само отговарям де. Аз съм се самоопределил като най-големия пустиняк. Така още в началото на какъвто и да е спор се елиминират доводите на противника от типа "Е, мое ли си такъв пустиняк???". Отговарям. Да, такъв съм. Заеби ма мене. И продължаваме натам по същество.
И последна корекция. Обичайно пиша правилно и запетайките имат значение. Да уточня.
"Резни възможността да си продават пустиняците" е различно от "Резни възможността да си продват, пустиняците". В конкретната семантична форма под "пустиняци" визирам продаваната стока. За качествата на държателите на стоката ще проведем отделна дискусия. Ако е нужно де ... _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума.
Последната промяна е направена от Vaklin на Сря Фев 10, 2010 14:56; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Фев 10, 2010 14:52 Заглавие: |
|
|
Ваклине,хубаво ама преди говореше за друго-"Аз на тебе,ти на мене" и така заедно и задружно всички работейки за общото благо.Сега нещо се изметна-опря до пари,мари и т.н.Аз тая система със "аз на тебе,ти на мене" и "общото благо" съм я разбрал че не работи още сначале и че грохна преди има-няма 20 години.Ти пак за нея говориш.
Хубаво де-тая фирма съм чувал много отзиви(а и в интернет може да се прочете доста по въпроса) че не плаща и завлича с пари.Дали е така-не мога да кажа,не ме и вълнува.
Хубаво-ако приемем че тая фирма(или айде някаква друга фирма да вземем имагинерна) не плаща.Та ти ще се хванеш ли в нея да работиш?Ей така за общото благо.Замисли се колко много телевизионни майстори от този сайт получават всеки ден пратки(разни по-скъпи части,които ги няма в градския магазин-техеота,мехеота...).Да ама в тия куриери работят много лапетии,които се държат супер небрежно.Е вчера Евгенито се жалваше в другия форум,че си поръчал от някъде някакъв борд за плазма и куриера му го докарал счупен.
А тебе ти личи че си човек съвестно и стриктно изпълняващ каквато работа му се възложи.Та айде захвани се ти.И вече ще се знае че със сигурност почупени пратки няма да има.Това ще е за доброто на всички ТВ-майстори във вашата околия.В замяна на това,когато един ден ти се развали телевизора/монитора ти обещавам целокупно всички майстори да ти даваме акъл как да го оправиш и да не крием занаят.Въобще работата е ток-"аз на тебе,ти на мене","общото благо"-въобще всичко в постановката е на лице.
Е има малка подробност че вечер може да няма нищо на масата,ама карай.Ще ти топли стомаха светлия идеал за общото благо.
Навитак ли си? _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 10, 2010 15:04 Заглавие: |
|
|
Сложно е да се постулира човек, когато насрещната страна чете през дума. Парите бяха нужни за погасяване на заеми. Заемите са отишли за играчки. Демек, да си финансирам поумняването. От това всичкото във финансов план съм станал само по-беден. Целта на употребата на даден ресурс е засвойване на нишата. Т.е., пак ще дам пример с куриерските услуги. Ситуацията се прикарва до познатото "от това далавера нема, брато" и се приподнася с подходящи фрази и други изразни средства на този който си плаща за същата услуга. След което се докарват нещата до едни разумни взаимоотношения от типа "Еби ги в парите". Тека от негово, става наше. После на'то може да се разсейва сред други. Демек, наш'те стават повече. И т.н. За какво са ми пари в такъв случай? Ако цитираната Г-жа Костова беше склонила на тази изключително разумна схема и до ден днешен да си и возя кашончетата. Даже исках да и ги возя в целия северозападнал край. С идея за последващо разширяване. Потенциалните изгоди от страничо създадени контакти щяха да са в пъти повече от евентуалните стотинки за килограм или километър или там каквото е. Да лъжа, че ми е трепетно за нейния просперитет ще ми е трудно. Стремя се да съм честен и да обяснявам открито точно как смятам да сглобя нещата. К'ви пари, к'ви пет лева? Там е бъдещето, пък дори и да ти се струва еретично.
При мен, за една година, всички пратки бяха цели, докарани на време и без значение дали са до офис или до врата, закарани на човека на място. Специфичните клиенти си получаваха пратките в точно уречен час и ако случайно закъснеят съм ги изчаквал. При положение, че пратките им бяха до офис. За целия период имаше едни маркучи които се бяха частично повредили от опаковката (опаковано беше пред подателя с негово съгласие) и когато ги занесох на получателя, заедно сме възстановили щетите и съм го компенсирал с лични средства за похабената част. Това е единственото за няколко хиляди "кашончета".
Чакай да уточня и за плащането. Да, съгласен съм да се хвана на много неща и даже в някои случаи да си и плащам, нищо, че работя каквото ми се разпореди. Има хляб в това. Нали ще открадна занаят и идеи, ще създам контакти, ще измисля как да стане или по-добро или по-лесно ... и ще жертвам работодателя за нещо между минимално и просто нищо. Той е изразходен. За какво ми е? _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Фев 10, 2010 15:30 Заглавие: |
|
|
Абе не ти вявам че ще се хванеш да работиш нещо за без пари,ама квото е.Айде дори и така да го кажем,дори и да опира да работиш без пари-е хубаво ама пак опира до личен интерес-ще научиш нещо,ще остановиш връзки,това,онова.Ако ги няма тия неща-няма да имаш мотивация да вършиш дадената дейност.
Тук именно,в личния интерес опира цялата слабост на тая система "аз на тебе,ти на мене и заедно всички за общото благо".Квото е-ти имаш едни философски разбирания,аз имам други разбирания и така.Лошо няма,а и всеки има право да има квито си ще разбирания.
Па ако се съберете само такива като тебе може и да провърви тази система "аз на тебе,ти на мене".Знам ли...  _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 10, 2010 15:40 Заглавие: |
|
|
Ами аз винаги и всичко правя за изгода. Дори, когато помагам напълно безкористно, пак е за изгода. Просто предпочитам изгодата да е различна от пари. Парите са нещо обективно и имат ясно измерение. Предпочитам размитите взаимоотношения. Така човек действа на принципа на оценката "На мен какво ще ми струва", прескачайки позицията "Какво мога да получа". Ще пробвам да го обясня и с други думи. Аз съм склонен да помогна (повтарям ПОМОГНА) при следните условия (неизчерпателно):
. човекът ме кефи;
. преценявам (аз, през дедовия ми е какво мисли той), че това което иска да се направи си заслужава;
. интересен ми е процесът;
. крайният резултат ще може да се ползва многофункционално;
. човекът има потенциал да влезе в последваща употреба;
... и други подобни.
Ако нещата са "на рог" и непременно трябва да му се угоди (началник го раздава), обичайно настойчивостта му, му излиза през носа със значими и дългосрочни последствия.
Ако човекът е безперспективен, но разполага по една или друга случайност с нужни за някоя моя идея контакти, то работата му се свършва за да се стигне до контактите и гаврошът се елиминира от веригата.
Горе долу така са нещата. Цяла наука е, но за момента се оказва, че съзнанието на масите предстои да бъде подготвено за възприемане. Като гледам по това в кой период какво ми е било интересно и след колко време става масово интересно, някъде към 5 години е толеранса.
Иначе, кинти май имам достатъчно. Отделил съм време да се науча да правя нещо сложно и добре платено за местните мащаби и го ползвам за изхранване и почивка между наистина важните за мен ангажименти. _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|