Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Някои има ли опит с прозоречни климатици?

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
elektrik216
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Перник

МнениеПуснато на: Сря Фев 10, 2010 13:52    Заглавие: Някои има ли опит с прозоречни климатици? Отговорете с цитат

Доставиха ми климатик MIDEA MWF2 09HR (прозоречен климатик), но изходящата температура е едва 40 градуса при външна температура 10 градуса и стайна 18 градуса, това за мен не е нормално именно за това се допитвам до вас. Техниците ми казаха,че прозоречните имат много нисък коефициент на преобразуване (поради общия вентилатор на външния и вътрешен топлообменник) и изходящата им температура при външна 7 градуса температурата е към 39 градуса и това дето съм го измерил 40 изходяща е едва ли не е бонус, но за мен при конвеционален климатик нормално е да има поне 50 градуса при външна 7 градуса, действието се развива в Благоевград. Иначе стята е 3,20 х 5,00 х 2,60, деветката е идеална за тази стая. И още нещо погледнахме една от излизащите от компресора тръбички , щом тя "побелявала", значи имало достатъно фреон (22). Моля споделете опит за прозоречни климатици.
Благодаря!
plamen petrov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Шумен

МнениеПуснато на: Сря Фев 10, 2010 14:36    Заглавие: Отговорете с цитат

За мен всичко е нормално , това все пак не е калорифер.
iwkom
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Чирпан

МнениеПуснато на: Сря Фев 10, 2010 22:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
стята е 3,20 х 5,00 х 2,60, деветката е идеална за тази стая

Точно за 12-ка си е стаята. 9-ката е нормално да си работи по този начин за това помещение и правилно са ти казали че коефициента на трансформация е малък.
Помисли за друг климатик Exclamation
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
elektrik216
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Перник

МнениеПуснато на: Сря Фев 10, 2010 23:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз мисля, че си е за 9-ка, доколкото знам е по 50вата на кубик. 41,6 кубика е стаята, деветките ги дават до 50м3. Би трябвало да прави 20 бара налягане на фреона 22, което съответства на 52 градуса при 7 градуса външна температура. Ако е фабрично недозареден или губи фреона няма как да достига 20 бара и съответно 50 градуса. А това, че има само един вентилатор и за двата топлообменника, колкото обдухва единия толкова и другия...защо да не ми прави така желаните 50 градуса ?
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети