|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
elektrik216 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 10, 2010 13:52 Заглавие: Някои има ли опит с прозоречни климатици? |
|
|
Доставиха ми климатик MIDEA MWF2 09HR (прозоречен климатик), но изходящата температура е едва 40 градуса при външна температура 10 градуса и стайна 18 градуса, това за мен не е нормално именно за това се допитвам до вас. Техниците ми казаха,че прозоречните имат много нисък коефициент на преобразуване (поради общия вентилатор на външния и вътрешен топлообменник) и изходящата им температура при външна 7 градуса температурата е към 39 градуса и това дето съм го измерил 40 изходяща е едва ли не е бонус, но за мен при конвеционален климатик нормално е да има поне 50 градуса при външна 7 градуса, действието се развива в Благоевград. Иначе стята е 3,20 х 5,00 х 2,60, деветката е идеална за тази стая. И още нещо погледнахме една от излизащите от компресора тръбички , щом тя "побелявала", значи имало достатъно фреон (22). Моля споделете опит за прозоречни климатици.
Благодаря! _________________ Тролеите напред!!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
plamen petrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 10, 2010 14:36 Заглавие: |
|
|
За мен всичко е нормално , това все пак не е калорифер. _________________ Директна връзка Skype-plamenpetrov8281 |
|
|
 |
iwkom Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 10, 2010 22:41 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | стята е 3,20 х 5,00 х 2,60, деветката е идеална за тази стая |
Точно за 12-ка си е стаята. 9-ката е нормално да си работи по този начин за това помещение и правилно са ти казали че коефициента на трансформация е малък.
Помисли за друг климатик  |
|
|
 |
elektrik216 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 10, 2010 23:30 Заглавие: |
|
|
Аз мисля, че си е за 9-ка, доколкото знам е по 50вата на кубик. 41,6 кубика е стаята, деветките ги дават до 50м3. Би трябвало да прави 20 бара налягане на фреона 22, което съответства на 52 градуса при 7 градуса външна температура. Ако е фабрично недозареден или губи фреона няма как да достига 20 бара и съответно 50 градуса. А това, че има само един вентилатор и за двата топлообменника, колкото обдухва единия толкова и другия...защо да не ми прави така желаните 50 градуса ? _________________ Тролеите напред!!! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|