| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
tsuko Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 09, 2010 22:04 Заглавие: Samsung WS32Z308PAXXEC шаси S62A -сработва защитата |
|
|
Здравейте колеги телевизорите не са ми стихия но все пак . . . .правим от време на време по някой .Имам проблем с въпросният "СУМСУК" значи след включване тръгва със растер картина звук работи около 5,6 секунди след което защитата сработва . . . . пак работи около 5,6 сек. пак защита и така до безкрай интервалите са еднакви по време нищо не грее по тв-то кондезатори по захранването проверени и сменени ,пусках го с крушка държи се по същият начин,без отклонителна,без кинескоп ,еепрома се чете и пише прекрасно и ето тук е момента в който се изчерпвам . . .
Схема имам . . . . но не помага.  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 10, 2010 7:47 Заглавие: |
|
|
| Кинескопа как е |
|
|
 |
tsuko Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 10, 2010 9:02 Заглавие: |
|
|
| Добре е когато работи картина всичко е ОК и без закачен кинескоп се държи по същият начин. |
|
|
 |
venelin Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 10, 2010 12:34 Заглавие: |
|
|
| под се има впредвид -спиране на развивката или спиране на захранването? |
|
|
 |
tsuko Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 10, 2010 14:22 Заглавие: |
|
|
| Спират за кратко всички вторични напрежения 15в,140в,3.3в . . . . остава само стендбая но той си е друга част от захранването. |
|
|
 |
venelin Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 10, 2010 15:14 Заглавие: |
|
|
| ако процесора спира главното захранване поради задействане на някаква защита , по логика той не трябва сам да се запуска. да не се окаже бъгав процесор( а паметта смени лия? |
|
|
 |
mteddy Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 11, 2010 8:45 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | кондезатори по захранването проверени и сменени ,пусках го с крушка държи се по същият начин |
Това ми говори за проблем в топлата част и също проверка на оптрона (обратната връзка). |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 11, 2010 9:10 Заглавие: |
|
|
... най-после си дойдохме на думата! ,Че дори два-та оптрона. Долния, дето работи в режим има/няма и другия, за регулацията на +B Некой требе да мери какво става с Q804..., Q802, ако го има там. Аз от първия бих се отървал(извадил) |
|
|
 |
tsuko Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 11, 2010 20:34 Заглавие: |
|
|
Благодаря ви за отговорите след дълга борба снощи и днес стигнахме до извода че проблема е в цифровият блок няма конфликт в захранването . . . . утре го мятам с поялната станция ако има положителен резултат ще ви уведомя.
Лека Вечер |
|
|
 |
|