|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Aleks_bg Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 12, 2010 17:48 Заглавие: ICL7107=КР572ПВ2? |
|
|
Здравейте,днес търсих по магазините тази схема: "ICL7107" и в един магазин, ми казаха че тази руската: "КР572ПВ2" била аналог на ICL7107. И я взех, но не можах да и намеря "PDF" и затова искам да попитам по-разбиращите дали ще стане?
Идеята ми е да направя схемата на "Цифров Термометър" на изд. МК. Схемата ми харесва защото термометъра е мн. чувствителен и много бързо се сменят цифрите при промяна на температурата, а не като на по-евтините цифрови термометри,на които им е неубходимо "20-30" секунди за да се сменят цифрите. Докато търсих схема, попаднах и на някаква друга разработка на термометър ето я: http://electronics-diy.com/ICL7107_volt_meter.php Интересно ми е дали някой я е правил, и дали пак така бързо си сменя сегментите, че ако е така да я правя нея, защото на Млад конструктор схемата е с две платки, а тази само с една. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Фикри Нури Опитен потребител

|
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
|
|
 |
Aleks_bg Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 12, 2010 18:09 Заглавие: |
|
|
Ахх, да първоначално си бях помислил че е термометър, благодаря за поправката  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|