Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ТV Philips 14GR1234/58R - проблем в запаметяване на каналите

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Модераторско кошче

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
bikerider
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 12, 2010 23:21    Заглавие: ТV Philips 14GR1234/58R - проблем в запаметяване на каналите Отговорете с цитат

Здравейте!
Имам следния проблем - телевизорът или не иска да запомни даден канал на определена позиция след търсене, т.е. запаметява го първоначално, бива изключен, не работи известно време и когато се включи по-късно пак, или му трябват 10 мин. за да проработи даденият канал на запаметената позиция(иначе показва звездички и шум, като между 2 канала) или отново да се потърси същият канал, като в рамките на първите 10мин. след включване може да се наложи настройка на канала още няколко пъти, или превключване на съседния и връщане към същия, иначе го губи. Това го прави с определени канали - примерно Дискавъри, Енимал планет и т.н., по-рядко с някой български. Понякога дори след 1/2 час не включва запаметения по-рано на дадена позиция канал(например Дискавъри), а упорито си намества на нея някой друг, като желаният от мен го слага на номер, който той си избере(обикновено 1 и същ, но и на него в първите 10 мин. почти винаги не сработва). Част от каналите не ги пипа никога обаче - независимо на кой номер са сложени, самите програми не ги пипа никога и няма проблеми с тях. Интересните, като тези гореизброените обаче, винаги ги врътка както си иска.
Мислите ли, че проблемът е отстраним, предвид, че щайгичката е старичка(една от първите с дистанционно внесена в България) и от какво може да е?
Благодаря в аванс!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vladi46
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пет Фев 12, 2010 23:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Че е отстраним е ясно, обаче кой ще го отстрани? Първо трябва да се изясни на кой обхват мести настройката. Ако кажа, че е от тунера, ще се справиш ли? А може да не е от тунера. Трябва да се провери внимателно.
bikerider
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Фев 13, 2010 0:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами точно се чудех на кой да го занеса в София, че да не му изчезнат половината оригинални части. 1 техник ми беше казал, че уж бил тунера, но не знам дали мога да му се доверя. Каза, че тези стари щайгички били железни и само тунера понякога сдавал багажа. Освен да го викна у дома да го отвори?
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Фев 13, 2010 0:15    Заглавие: Отговорете с цитат

bikerider написа:
Ами точно се чудех на кой да го занеса в София, че да не му изчезнат половината оригинални части.

Гледай и да му не окрадът ламбите.Че са Хоригинални.
Това което съдържа твоят "оригинално безценен" телевизор отдавна според 101% от телевизионно майсторската гилдия е влязло в графа "електронна скраб" и голяма част от тукприсъстващите майстори са заделили по едно мазе или таван с подобни сбиротлъци за естествено местообитание на мишки и хлебарки.Плюс това са поизхвърлили по 1-2 багажника подобни шасита на към близкото сметище или са ги натоварили на случайно подминаващи покрай сервизите им цигански каручки,да изкарат брате-ромале за леб от халуминя от радиаторите и бакъря.
Надявам се бях достатъчно изчерпателен за да разбереш колко ценни неща се съдържат вътре в твоя телевизор.
Останалите неща за това че "уж бил"(ами ако излезе че не бил,щото на мене един човек ми каза че бивола можел да фърчи Confused ),железата,багажа и т.н. ще ги подмина без коментар щото са си откровени празни приказки.Дали е "бил или не е бил" Влади ти каза как се разбира-чрез измервания.
Сиреч имаш два варианта-или да го занесеш на сервиз и да прежалиш ценните Хоригинални части или да си го гледаш така.
Разбира се можеш да повикаш и майстор вкъщи-с голяма вероятност да не ти свърши работа(че даже и да го осере повече),щото подобен ремонт не е за по домовете(то и кой ли е-то това не е като да доде някой у вас да ти нацепи дървата) или да ти я свърши и след два дена телевизора да изпрегне пак.И имайки впредвид коректността на една немалка част от майсторите-чантаджии,които работят на принципа "ебеш и бегаш" в последващия процес на търсене на гаранцията да набараш на потника ръкава.

Последната промяна е направена от Bojilov на Съб Фев 13, 2010 0:24; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
fikret
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Фев 13, 2010 0:19    Заглавие: Отговорете с цитат

bikerider написа:
Ами точно се чудех на кой да го занеса в София, че да не му изчезнат половината оригинални части.

Всеки средностатистически телевизионен техник може да те затрупа с такива "оригинални" части, даже се чуди къде да ги изхвърли, а и нали трябва да сложи нещо в твоя телевизор, за да работи. Подмяната на "оригинални" части с "неоригинални" също коства време, а времето е пари.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
bikerider
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Фев 13, 2010 0:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Bojilov написа:
bikerider написа:

Гледай и да му не окрадът ламбите.Че са Хоригинални.
Това което съдържа твоят "оригинално безценен" телевизор отдавна според 101% от телевизионно майсторската гилдия е влязло в графа "електронна скраб" и голяма част от тукприсъстващите майстори са заделили по едно мазе или таван с подобни сбиротлъци за естествено местообитание на мишки и хлебарки.Плюс това са поизхвърлили по 1-2 багажника подобни шасита на към близкото сметище или са ги натоварили на случайно подминаващи покрай сервизите им цигански каручки,да изкарат брате-ромале за леб от халуминя от радиаторите и бакъря.
Надявам се бях достатъчно изчерпателен за да разбереш колко ценни неща се съдържат вътре в твоя телевизор.
Останалите неща за това че "уж бил"(ами ако излезе че не бил,щото на мене един човек ми каза че бивола можел да фърчи Confused ),железата,багажа и т.н. ще ги подмина без коментар щото са си откровени празни приказки.Дали е "бил или не е бил" Влади ти каза как се разбира-чрез измервания.
Сиреч имаш два варианта-или да го занесеш на сервиз и да прежалиш ценните Хоригинални части или да си го гледаш така.
Разбира се можеш да повикаш и майстор вкъщи-с голяма вероятност да не ти свърши работа(че даже и да го осере повече),щото подобен ремонт не е за по домовете(то и кой ли е-то това не е като да доде някой у вас да ти нацепи дървата) или да ти я свърши и след два дена телевизора да изпрегне пак.И имайки впредвид коректността на една немалка част от майсторите-чантаджии,които работят на принципа "ебеш и бегаш" в последващия процес на търсене на гаранцията да набараш на потника ръкава.

Понеже гледам си с много цветист речник, само да смомена, че съм бил свидетел как разни "оторизирани" и "гаранзионни" сервизи КРАДАТ дисплеи и други компоненти от НОВИ и НЕ ТОЛКОВА НОВИ телефони и после като опарената жертва разбере и се върне на място, вдигат рамене като ни лук яли, ни лук мирисали. Отделно мене се опитват да ме правят на маймуна и да ми пробутват ментета за оригинали, а като видят, че съм по-наясно от тях, пълнят гащите. Така че, спести си голословията за празните приказки, ако нямаш какво друго да кажеш! ...а ламбите си ги бодни знаеш...
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Фев 13, 2010 0:33    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами не знам къде да си ги бодна.
А теб ще те бодна в бан-листата.

P.S.
bikerider написа:
бодни си ги в гъза!!! глупак нещастен!

Ооо,благодаря за разяснението.

bikerider написа:
че си една мамина измет и се жалвай и на римския папа, че те псувам на лично а не директно в темата, което си заслужаваш, но вече я заключи, понеже си боклук и цензурираш всичко, което не изнася на крадливата сган, към която принадлежиш!

Скоро не се бях смял така.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Модераторско кошче Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети