| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
emilm Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 14, 2010 22:58 Заглавие: hp pavilion dv2000 с дефектно дъно |
|
|
Та въпроса ми е възможно ли е да се намери у нас дъно на прилична цена,може и втора ръка,или някой който да го отремонтира качествено?
Гледам в "ebay"продават употребявани,но доколко може да се разчита на тях,и дали не са закърпени не знам! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 14, 2010 23:35 Заглавие: |
|
|
Не разчитай на употребявани,камо ли в Ebay.Ще ти набутат позакърпено,частично работещо.Търси ново,с гаранция,или евентуален ремонт. _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |
emilm Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 15, 2010 13:37 Заглавие: |
|
|
На мой приятел е лаптопа,и ново му се вижда скъпо(около 300лв),затова търся по-евтин вариант! А кой би се навил за такъв ремонт,лаптопа стартира понякога и работи,но повечето пъти не ще  |
|
|
 |
Ilian359 Опитен потребител

|
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 15, 2010 15:16 Заглавие: |
|
|
Опиши по-подробно термина 'не работи',за да може някаква предварителна информация да дам.Кажи и на какъв чипсет е базирано. _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |
emilm Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 15, 2010 16:56 Заглавие: |
|
|
| мармот написа: | | Опиши по-подробно термина 'не работи',.... |
Ами не работи в смисъл всички диоди светят,но дисплей,или признаци на зареждане няма.Понякога когато го оставя да поработи около час,включва и работи нормално(без wifi картата,която е на pci слот),а чипсета е nf430-n-a3 |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 15, 2010 17:10 Заглавие: |
|
|
Севера ми кажи.Nvidia или Intel.Иначе по описание се държи като платформите с G6150,там трупове има много. _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |
emilm Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 15, 2010 17:25 Заглавие: |
|
|
Ами за дъното съм записал 48.4f701.031 амд платформа.В момента е сглобен но ако не може да се определи по дъното ще го разглобя
p.s.Разглобих го,това е чипа който си написал-nvidia g6150-N-A2 |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 15, 2010 20:18 Заглавие: |
|
|
Ако приемем,че е типов дефект,то севера е пътник.След като можеш да го разглобиш,значи имаш инструменти.След като имаш инструменти,значи имаш станция за горещ въздух.След като имаш станция за горещ въздух,значи ще можеш да загрееш кристала на севера за 10 сек. при 350-400 градуса.Ако светне и тръгне-чипа е кирдик.
Не знам защо на твоя човек 300лв за ново дъно му се виждат много.Това е добра цена,ако е такава. _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |
emilm Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 15, 2010 21:04 Заглавие: |
|
|
Мога да го направя,и съм сигурен че ще светне дисплея,но пак ще спре след известно време!Добре,гледам че се намират тези чипове,ако помислим за евентуална смяна-може ли да се направи на практика?
Скъпо му се вижда дъното,защото лаптопа му е подарък от негов близък който се отказа да го ремонтира (в Италия),и си купи нов ,а пък ние българите нали обичаме да си чешем крастата..... |
|
|
 |
|