| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
TIReX Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 23, 2005 11:34 Заглавие: |
|
|
Разбира се че новите диоди са по добре, иначе ако мислех че старото е по доброто щях да използвам 2н3055 а не полеви транзистор за импулсните. Просто ми пада евтино с тия 0.1лева пак и нямам ток по-голям от 7А в пикова мощност на 45Волта
Сега за импулсните. Купих си още 5 импулсни за 5лева (изгорели разбира се, никои няма да ти даде нови) и пренавих едно трафче само вторичната. Следва да изпробвам пак дали няма да дефектира, но ще е довечера. Ако някой може да даде савет какво мога да объркам че вече незнам каде греша.
Зенон тази схема обърнх гоогле.ком с краката нагоре и нищо не открих по моя зор |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Zdrav Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 23, 2005 17:03 Заглавие: |
|
|
TIReX как човек да ти каже къде бъркаш като не става много ясно какво точно правиш.
Ако на изхода дърпаш 7А замислял ли си се дали през диода текат също 7А? Предполагам е ясно за кой диод говоря. тъй като това е "импулсно" захранване през диода ти тече "импулсен" ток. Я помисли този ток до къде му стига пика ако на изхода дърпаш "пикова" мощност.
Така де казахме няма да почваме тема "Пиромания".  _________________ Знанието е лично преживяна истина. |
|
|
 |
TIReX Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 23, 2005 17:59 Заглавие: |
|
|
| колеги, опитвам се да преправя импулсно за компютър за импулсно за усилвател, като за целта се пренавива ферита и се използва тамошната интеграла 494 или 2002, като вместо да стабилизира на 3,3 5 и 12В аз я правя на 40В. дотук максимално ми е вървяло 3 секунди и след това ми е за темата пиромания. Само че незнам откаде може да идва грешка за това питах някой който се е занимавал точно с това какви трудности е срещнал |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Мар 23, 2005 21:27 Заглавие: |
|
|
Добре ти само една вторична намотка ли оставяш или пренавиваш само 12 волтовата. Имай в предвид кое напрежение е стабилизирано с обратната връзка и неговата намотка не трябва да се бута. Иначе ще трябва да местиш обратната връзка на тази която имаш. Най-вероятно са стабилизирани 5 те волта, ама ти най-лесно ще си провериш.  |
|
|
 |
gsmcolect Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 25, 2005 0:14 Заглавие: |
|
|
шотки SR5050 стават ли за импусно 100KHz?
купих ги по лев за брой |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 25, 2005 9:58 Заглавие: |
|
|
| Става,но пробивното му напрежение е 30 волта,което означава че можеш да изправяш 12,но пък е 50 амперов... |
|
|
 |
gsmcolect Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 25, 2005 23:10 Заглавие: |
|
|
да но на мен ми трябва да изправям 24v
май не са много подходящи
ако пробият какво ще стане?
аз ще вартя стъпкови мотори
могат ли да ми изгорят моторите? |
|
|
 |
TIReX Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 26, 2005 21:01 Заглавие: |
|
|
няма да избият поне не по напрежение, те са до 38В Rms или 50В пиково ли е какво е там, най-добре виж сам
http://tirex.hit.bg/Random/SR5050.pdf |
|
|
 |
gsmcolect Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 26, 2005 21:57 Заглавие: |
|
|
става въпрос за честотата
ще стават ли за 100kHz |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 28, 2005 9:35 Заглавие: |
|
|
| С честотата няма да имаш проблеми,но по напрежение са малки особено за индуктивни товари ,където отскоците на напрежението съвсем не са изключени. |
|
|
 |
|