| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
luisvu Нов потребител

Регистриран на: 15 Фев 2010 Мнения: 5 Местожителство: София Луковит Лом
|
Пуснато на: Пон Фев 15, 2010 23:54 Заглавие: стаблизиран преобразовател 6-12 в към250 -300 в |
|
|
та . търся такава схема . изискване ,да зарежда кондензатор 1000 мкф на 250- 300 в за 2-3 сек . стабилизиране +– 5 волта ме урежда . минимален ток на празен ход (при зареден кондензатор) защото ще работи на батерии.ще се използва за елетронен спусък на въздушна пушка . _________________ при сблъсъка между скала и вода винаги печели водата , не защото е твърда и здрава а защото е търпелива |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 16, 2010 11:31 Заглавие: |
|
|
| Някоя стара светкавица за фотоапарат няма ли да стане за целта? |
|
|
 |
luisvu Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 16, 2010 15:43 Заглавие: |
|
|
сега ползвам такава , но не се регулира изходното напрежение ,а и не е достатъчно стабилно при спадане на батериите. _________________ при сблъсъка между скала и вода винаги печели водата , не защото е твърда и здрава а защото е търпелива |
|
|
 |
ivpav Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 16, 2010 16:29 Заглавие: |
|
|
А защо не направиш по-простото. Стабилизирай входното напрежение с някой по як DC/DC converter. Така и изходните параметри ще ти се стабилизират . _________________ ИВАН ПАВЛОВ |
|
|
 |
luisvu Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 16, 2010 19:38 Заглавие: |
|
|
ivpav, става дума за електроника вградена в пушка .макс обем 20-30 куб см .макс простота на схемата -2-3 транзистора 1 траф.едно захранване .от батерии . температурен диапазон от -40 до +60 .и да се регулира изходното напрежение поне 40% . или да е възможно да се направят 2-3 степени и да се превключват .
ще стане ако се вкара една обратна връзка по напрежение в схемата за светкавица ,но не съм се сетил досега как точно да стане номера. _________________ при сблъсъка между скала и вода винаги печели водата , не защото е твърда и здрава а защото е търпелива |
|
|
 |
ivpav Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 16, 2010 23:11 Заглавие: |
|
|
Аз лично за единична бройка щях да го направя със стабилизация на входа . Ако случайно имам много свободно време или от това ще ми паднат доста пари, щях да се съсредоточа към следния линк:
http://www.maxim-ic.com/app-notes/index.mvp/id/1109
Обърни внимание на сметките на трансформатора,а също така на фигура 9. Може да не ползваш този чип. Все пак 5 евро е . Но едно MC34063 работи спокойно на 6 волта  _________________ ИВАН ПАВЛОВ |
|
|
 |
petromaniq66 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 16, 2010 23:30 Заглавие: |
|
|
| Защо ми се струва, че зареждането на 1000uF до 250-300V за 3 сек. е доста голям "баир" за батериите, а и за DC/DC конвертора.Също така и коефициента на стабилност (+/-5V)е завидно висок, особено за схема реализирана с "2-3 транзистора" |
|
|
 |
luisvu Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 17, 2010 8:23 Заглавие: |
|
|
ivpav, това MC34063 май ще свърши работа . намерих схема 12-250 в с него . 10 лв за чип не са проблем .но за малкото време което отделих за търсене,не видях предимствата на чипа на максим.
благодаря за насоката , мисля че ще свърша работа .
много съм изостанал . завършил съм техникум ленин , преди 25 год  _________________ при сблъсъка между скала и вода винаги печели водата , не защото е твърда и здрава а защото е търпелива |
|
|
 |
|