| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
MorningEnergy Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 12, 2010 22:27 Заглавие: Свързване на аларма с машинки за централно. |
|
|
Здравейте,
Имам аларма която със сигурност може да управлява централно, но нямам самото централно.
Колата ми е пунто с две врати и алармата е слагана допълнително.
Мисля да си купя две машинки и да ги вържа към алармата, но не знам как. За това в главата ми възникнаха няколко въпроса.
1 Понеже не знам какъв модел е алармата как да разбера кои от изводите и служат за управляване на машинките?
2 Има ли някакъв стандарт по който да разпозная по цветове кои кабели служат за управляване на машинките?
3 Как да свържа самите машинки? Ще може ли да ги захраня директно от алармата или ще трябва да го направя с реле? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
fantamaniaka Нов потребител

Регистриран на: 13 Май 2009 Мнения: 48 Местожителство: Stara Zagora
|
Пуснато на: Съб Фев 13, 2010 0:03 Заглавие: |
|
|
сравнително малко аларми съм слагал да кажа най компетентното мнение тук.
Но може да си купиш машинки отделни било универсални или от някоя морга за пунто.
Ако купуваш универсални те ще имат инсталация към тях.
Ако са отделни да хубаво е да си намериш схема на колата от къде минават оригиналните кабели и как се свързват.
Централното и Алармата са 2 отделни системи без почти нищо общо.
Захванването им е отделно.
Като цяло от алармата ти трябват 2 кабела който се вързват на кабелите на централното.
На последната аларма която слагах бяха Бяло и Бяло с черно,и съответно ги свързах към синьо и синьо с червено(това бяха кабелите за централното на фиат пунто 2001 год.) с заводско централно.Учудването беше че бяха най тънките кабели от снопа.
без модела на алармата трудно ще намериш кой са кабелите за централното.
Моя съвет при издирването им е:
взимаш мултицет и при "заключване и отключване" от алармата гледаш на кой кабели идва ток.
Идва и другия проблем: Обикновенно алармите имат опция да работят с + и с - за централното.Това е в зависимост от това кой кабел се прекъсва при заключване и отключване.Това ще го съобразиш като си монтираш централното.
И се пак пробвай да намериш модела на алармата.Било то по някакъв номер по нея или по дистанционното.
Ако има нещо пиши аз ако мога ще помагам с нещо. |
|
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 13, 2010 0:50 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | взимаш мултицет и при "заключване и отключване" от алармата гледаш на кой кабели идва ток. |  |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 13, 2010 9:42 Заглавие: |
|
|
Първо вземи направи свестни снимки на модула за управление на алармата и на дистанционните.Без снимки няма как да гадаем каква ти е алармата.Няма смисъл да купуваш комплект машинки с модул за управление,ако алармата има вградени релета.Дай да уточним тези неща и после да те съветваме. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Фев 13, 2010 11:38 Заглавие: |
|
|
Снимки на дистанционното:
http://pics.data.bg/categories/1/%d0%be%d0%b1%d1%89%d0%b8/208997d22d74d211df0f1f667a7dd325/s3700002
http://pics.data.bg/categories/1/%d0%be%d0%b1%d1%89%d0%b8/b5f81dba750c6e154f22f18a36b07ca5/s3700003
От зад на бар кода номера е "GD6079952" ако има значение.
Обаче има и един друг проблем. Не знам къде са сложили самата аларма. В двигателния отсег има една сиренка която има два кабела които отиват в купето и там и губя дирете. На сиренката имаше надпис "1TONE" ако не се лъжа. Гледах около таблото с бушоните , даже си заврях глявата под волана, но нищо не видях.
Утре сигурно ще махна таблото с бушоните и ще търся алармата, но понеже ще падле играчка мисля щом намеря алармата да си изкарам двата кабела за управление на централното на удобно място за да ми е удобно като слагам машинките. Ако някой има идеи къде алармаджиите може да са сложили алармата може да сподели
Колата е пунто МК1 и има предвидено място за машинки за централно, но сериино не са слагали тази екстра. Аз мисля да си купя оригиналните машинки от Италянеца и да ги свържа с алармата. |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 15, 2010 17:50 Заглавие: |
|
|
Не вярвам колегата алармаджия да си е играл да монтира алармата нестандартно,затова я търси под таблото от ляво-хвани кабелчето от светодиода и почвай да пълзиш по него-няма начин да не откриеш модула.Прилича ми да е EAGLEMASTER и вероятно е с вградени релета,но снимка на модула ще даде тази информация.Давай,ще успеем да го спретнем централното,не се отчайвай! _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |

|
|
|
 |
ststefanov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 17, 2010 13:27 Заглавие: |
|
|
Отвори алармата и виж от платката кои изходи са ти с реле.
След това ги измери кой се включва или изключва за 1-2 сек при активиране на алармата.
Това ти е изхода за централното. |
|
|
 |
veskobx Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 17, 2010 14:13 Заглавие: |
|
|
Виж на куплунга има ли бял,бял/черен,жълт,жълт/черен,оранж,оранж/черен. Тва требва да са изходите на релетата.
edit: сега видях последната снимка, куплунга с шестте пина е за централното |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Фев 17, 2010 14:23 Заглавие: |
|
|
Мерси.
Значи да отивам да магазина да си купя универсални машинки, така ли?
А тия 6 извода за централно как да си свържа с машинките?
Не са ли много? (цели 6) |
|
|
 |
|