| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
al_bundy316 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 17, 2010 17:48 Заглавие: Купувам ТХО за Кристал |
|
|
Оказа се, че след 20 години безпроблемна работа е заминало и сега се търси . Доколкото знам е трудно да се намери, но ако някой има, моля да пише. Може и втора употреба, стига да е работещо. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 17, 2010 18:19 Заглавие: |
|
|
Напиши модела на тоя Кристал,на тхо то има ли надписи ? _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
al_bundy316 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 17, 2010 18:39 Заглавие: |
|
|
| За съжаление няма надписи или са се изтрили. Модела е този с пернишкия тунер и процесор Хитачи HD44840A50. |
|
|
 |
Фикри Нури Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 17, 2010 20:31 Заглавие: |
|
|
Имам таково ТХО, но не е от залетите с компаунд. Купил съм го на времето от Стара Загора. _________________ http://www.velox-systems.eu/
В скайпа: filikon |
|
|
 |
don bazilio Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 18, 2010 20:17 Заглавие: Купувам ТХО за Кристал |
|
|
| Защо не пробваш с едно от Електрон 380 . Аз отдавна имам мерак за такава трансплантация . Мисля че няма да е сложно . Разглеждал съм схемите нямат и двете допълнителни навивки .Дори на кристалското няма напрежението за видеоусилвателите. Аз лично имах такъв Електрон с 110 градуса кинескоп 67см .Няма начин да не стане само механично да се монтира ще е проблем .Онова работеше с 145в Кристала също а в моята практика руско ТХО от Електронче само един път съм сменял. |
|
|
 |
Jet Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 03, 2010 16:26 Заглавие: |
|
|
На Поп Богомил има ТХО за Кристал, или поне преди 2-3 (тогава ми потрябва на мен) месеца имаше. Проблема на техните обаче е в основата на бобината - ще си поиграеш доста с изводите, докато ги набучиш на платката. А от където и да намериш бобина ще трябва да разлепиш феритите и да ги залепиш на новата бобина. Ако нямаш късмета и ги натрошиш на парчета пиши ми на лични да се разберем - имам няколко комплекта, запазени от годините ми във Ворошилов.
Още нещо - няма разлика в ТХО за различните модели Кристал. В началото имаше (първите няколкостотин бройки) ТХО с черна и с червена точка, които имаха някаква разлика и бяха съответно за кинескопите Видеоколор и Тошиба, но след това вече се слагаше само един модел на всички следващи модификации на Кристал. _________________ Да живее негово императорско величество Клинг Надменни!!! |
|
|
 |
|