Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Repair tip: NEO 2966TX - картината смачкана отдолу

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
dreadx
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Нед Мар 27, 2005 16:04    Заглавие: Repair tip: NEO 2966TX - картината смачкана отдолу Отговорете с цитат

Картина смачкана отдолу. Шаси K2966-AXT 01
Захранването 12V на STV9306A се получава от 24V с резистор от 560 Ohm и два диода - 1N4148 + zenner 1N4742A - 12V / 1W, който беше пробил и вместо 12V напрежението беше около 7-8V.
Смених го с 2 x 1N4735A - 6.2V / 1W. Въпросният диод на шасито е означен като VD430.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
RAI
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: SMOLIAN

МнениеПуснато на: Нед Мар 27, 2005 16:15    Заглавие: Re: Repair tip: NEO 2966TX - картината смачкана отдолу Отговорете с цитат

dreadx написа:
Картина смачкана отдолу. Шаси K2966-AXT 01
Захранването 12V на STV9306A се получава от 24V с резистор от 560 Ohm и два диода - 1N4148 + zenner 1N4742A - 12V / 1W, който беше пробил и вместо 12V напрежението беше около 7-8V.
Смених го с 2 x 1N4735A - 6.2V / 1W. Въпросният диод на шасито е означен като VD430.

Характерен дефект за това шаси.Виж всички кондензатори-захранващи и обратни връзки.Интегрална схема до сега съм нямал
случай.Виж и предпазните резистори в захранването-увеличават си
стойностите.
Успехи!!!!!!!
RAI
Върнете се в началото
dreadx
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Мар 27, 2005 16:28    Заглавие: Отговорете с цитат

След смяната на ценера картината изглежда нормално, само това ли се прави при такъв дефект, или има и друга причина за да пробие - примерно кондензатора който участва в същото захранване..?
Върнете се в началото
Joniks-serviz
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: България-Пловдив

МнениеПуснато на: Нед Мар 27, 2005 16:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Да при всяко положение ги смени кондензаторите на захранването за да нормализираш напрежението иначе пак ще се получи същия проблем!! Smile
РЕМОНТ НА ТЕЛЕВИЗОРИ,LCD,PLASMA,АУДИО И ВИДЕО,ЛАПТОПИ- ТОТАЛЕН РЕМОНТ,ИГРАЛНИ КОНЗОЛИ- X-BOX,PS3, BGA-REBALLING,КОМПЮТРИ И ПЕРИФЕРИЯ,LCD МОНИТОРИ,GSM,ДИГИТАЛНИ ФОТОАПАРАТИ,ВИДЕОКАМЕРИ,МИКРОВЪЛНОВИ ПЕЧКИ, КЛИМАТИЦИ, ЗАРЕЖДАНЕ НА АВТОКЛИМАТИЦИ.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя AIM Адрес Yahoo Messenger MSN Messenger
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Нед Мар 27, 2005 21:51    Заглавие: Отговорете с цитат

Joniks-serviz написа:
Да при всяко положение ги смени кондензаторите на захранването за да нормализираш напрежението иначе пак ще се получи същия проблем!! Smile

А на мен ми се струва, че просто ценерите са калпави, защото ми ги носят с този дефект още предпродажбени. Сменил съм вече десетина ценера и нито един телевизор не се е върнал втори път.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dreadx
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Мар 28, 2005 2:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Да, точно това исках да разбера понеже нямам почти никакъв опит не само с NEO, ами въобще с телевизори.

Благодаря ви за информацията и успех !
Върнете се в началото
vlad_o
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Пон Мар 28, 2005 13:43    Заглавие: Отговорете с цитат

dreadx,като не разбираш от телевизори защо се мъчиш.
Има достатъчно колеги които ще ти го оправят...Така по нета с неразбиране и съвети трудно ще го оправиш.
dreadx
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Мар 28, 2005 19:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Ти прочете ли внимателно темата..? Къде пише да съм се измъчил и кое точно не съм оправил?

Темата се изчерпа вече. Благодаря на всички които споделиха своя опит. След като обсъдихме въпроса се стигна до следния извод - дефекта е характерен за това шаси и се оправя единствено със смяна на ценера VD430. Исках да разбера дали съм направил всичко както трябва, понеже през въпросния ценер не тече много голям ток и върху него се отделя мощност около 250mW което нормално не е причина да изгори.

И.. това май не е точно раздела за безплатна реклама, но ако имаш да предложиш някоя оферта на която никой не може да устои, пиши :Р
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети