| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kabel Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 25, 2010 11:58 Заглавие: Трябва ми съвет за гигабитов суич |
|
|
| Здравей трябва ми съвет какъв гигабитов суич да закупя за домашно ползване но и да е надежден.Бях се спрял на тп линк но вчера при инсталирането на една мрежа един 5 портов 100мб ми скъса нервите докато 8 прортовия 100мб се държеше безупречно |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 25, 2010 12:14 Заглавие: |
|
|
1. Защо трябва да е гигабитов суич?
2. Колко е лимита на финансите?
3. 8 порта минимум са
4. Трябва ли да е "умен" или не? |
|
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 25, 2010 12:18 Заглавие: |
|
|
D-LINK DGS-1008D е надежден. Чипсетът е много силен (VITESSE). Изпълнението на платката е добро. _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
kabel Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 25, 2010 13:07 Заглавие: |
|
|
1.В мрежата има HTPC и сървър и когато се гледа блурей накъсва понякога на 100мб
2.Лимит няма стига да е разумна цената
3.Може и 5 портов
4.С умните не съм запознат би ли обяснил какво правят.
С 5 портовия 100мб тп-линк имам следния проблем.В мрежата има няколко сателитни приемника и като се рестартира някой от тях суича не го вижда понякога но е доста често.С 8 портов на същата фирма при рестарт винаги си светва лампичката на суича.Затова питах за качеството на гигабитовия им |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Чет Фев 25, 2010 13:55 Заглавие: |
|
|
| tropper написа: | | D-LINK DGS-1008D е надежден...... | Какви тестове си правил с него? Аз на едно място сложих на клиент такъв за локална малка мрежа искаше гигабит. Адаптера му изгоря на 2 рия ден като е през ONLINE UPS + APC разклонител. Попринцип съм голям фен на тази марка но този път...А освен това от няколко места ми казаха, че не държали изобщо на трансфери. Аз лично не се ангажирам да кажа тъй като не съм провел никакви реални тестове затова повдигам въпроса.? _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 25, 2010 14:04 Заглавие: |
|
|
| DJ69VN написа: | | Какви тестове си правил с него?.... | Тестван е на трансфер и работят няколко в една мрежа като опорни на трасето. За адаптера не мога да кажа - пускам го с мойте трансфертери. Проблема с UPS-а може да е защото адаптера май му беше трансформаторен, което е малко недомислие. _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Чет Фев 25, 2010 14:20 Заглавие: |
|
|
Колко мегабита минават и на всички портове ли ? Адаптера на този беше импулсен и ми казаха, че 2-3 дена ще чакам да го сменят и си сложих и аз от мойте.. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
Techmaniac Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 25, 2010 20:30 Заглавие: |
|
|
| ASUS SW GIGAX1105 за SOHO e много добър около 60-70лв. Обърни внимание на средата на пренос /кабелите всичките 4 двойки трябва да са терминирани , дължина категория ,конектори /трябва да са съобразени със съответните изисквания за такава скорост на пренос. |
|
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 26, 2010 0:24 Заглавие: |
|
|
И преди да тръгнеш да купуваш си провери всички кабели дали са добре кримпнати ... Също така не си писал какви кабели ползваш. Нали знаеш, че при тези скорости минимума е CAT5e FTP. Не си писал какви са разстоянията? И защо не вземеш по-добре нарисувай всичко както в момента е свързано. И след това вече може да се мисли за суича и за оптимизация. Може да стане така, че да вземеш новия суич и проблема да остане ... Това HTPC multicast ли прави ... А този блурей какво прави ... Нека да видим сценария  |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 26, 2010 0:59 Заглавие: |
|
|
| tropper написа: | | D-LINK DGS-1008D |
Гарантирам за него, от 8 месеца без проблеми в малка локална мрежа. Рутер-сървър- 5 машини + 2 подмрежи с мрежови дискове в RAID. |
|
|
 |
|