Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

SANG 29PFK65 100HZ PIP SXS- Не тръгва

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
stiyan stoikov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Фев 26, 2010 17:41    Заглавие: SANG 29PFK65 100HZ PIP SXS- Не тръгва Отговорете с цитат

Колеги,искам консултация за този Санг.Шасито е 22.1
Малко предисловие.
Апаратът дойде за ремонт че не тръгва,светодиода мига и цъка(според клиента ако седи 15-16 часа включен тръгвал сам)Викам си:някое С е сдало багажа.Оказа се C631(1500mf/25v)това са 7-те волта от импулстия трансформатор.Санга тръгна и работи при мен два дни,клиента си го взе и при него също работил 4-и дни.Тези дни ми го връща,скапал се,само цъка без да свети светодиода.Всички захранвания са в норма с изключение на 7в.тях въобще ги няма.Тогава се позагледах и видях едно изпушило съпрот.R665-330ом(което ми се струва че беше почерняло и преди)същото сменяно и е поставено нещо с първа черта лилава(другото не се вижда,от порядъка на 75ом) но най-вече друго ме учуди-през това съпрот.от същите 7в се храни шина на която има ценер ZD603(5.1v),C666(10n),C667(47mf) и трите елемента(здрави) са на маса,и от там с жица би трябвало да отиде в Feature Box-а(според схемата).Да, обаче тази жица някой я е нахакал на маса!Според мен не трябва да е така,Вие какво мислите?
Интересното в случая е че апаратът е работил така!Със съпрот. 75ом и жицата на маса!
В момента, с отново сменено С631 и откачена въпросна шина Санга работи.Какво ще ме посъветвате?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
elmondo-ivan
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Фев 27, 2010 0:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами опитай в сервиз ... Very Happy
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети