|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivan dimitrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 27, 2010 11:00 Заглавие: |
|
|
| Проблемът изглежда да е механичен."Машинките" като са свалени ги вържете на инсталацията и гледайте движат ли се.Външният оглед нищо не доказва.Много по полезна информация(евентуално) можете да получите от форумът на марката.Все ще има някой който да е имал Вашият проблем. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
dichodichev3 Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 01, 2010 12:18 Заглавие: |
|
|
| Под токов кабел имам предвид червен,черен които влизат в модула,другите не ги броя.Ще имам на предвид и кабелите към багажника. |
|
|
 |
AZ:) Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 01, 2010 14:54 Заглавие: |
|
|
Това си е болно място на Е30, просто модула е на такова място, че лесно подада вода там.
Пробвай накисване в спирт, сушене и презапойване на всички спойки, дори и да изглеждат здрави, в 80% от случайте тръгва.
Пробвай и съветите, които ти дадоха по горе, тоест ръчно чрез котвата да накараш машинките да заключат.Двете релета са свързани така, че въртят поляритета на синия и белия кабел, които отиват към машинките.
Жълто-син и зелено-син са ти управляващите кабели на модула, съответно за заключване и отключване.Подай им с едно кабелче маса за секунда и виж дали има реакция, тоест да проработят машинките.
Когато подадеш сигнал "заключване" трябва на син кабел(1,5кв/мм) да получиш за момент +12V, ако подадеш заключващ сигнал този синия ще остане маса, а белия трябва да стане плюс(обръща поляритета)
Цялото това нещо се захранва от 27 предпазаител, 25А
Виж масата и захранването дали са нормални(кафяв и червено-черен кабел) |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Мар 01, 2010 16:28 Заглавие: |
|
|
| AZ:) Учудващо,като свалих модула,беше сух,нямаше следи от вода,а и вътре мястото в което е поставен и то беше сухо.Съгласен съм с теб че мястото което са избрали е кофти,понеже тръгнели да гние прага, почва ирам да се пълни с вода и боклуци. |
|
|
 |
AZ:) Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 01, 2010 16:54 Заглавие: |
|
|
| dichodichev3 написа: | | AZ:).... |
Това е добре, пробвай с презапйване на всички спойки. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Мар 09, 2010 17:00 Заглавие: |
|
|
Съфорумници, скоро ще публикувам решението на моя преблем с централното.Чакам само малко да се пооправи времето,че аз съм майстор пред блока.  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Мар 13, 2010 21:58 Заглавие: |
|
|
Приятели,днес оправих централното заключване на моята кола.Много съм доволен от постигнатото.
Направо по решението на проблема.Взех мултимер, отворих гуменото уплатнение между вратата и купето,за да ми се отвори изглед към пиновете.С мултимера започнах да мера тоците в пиновете.
При моя модел кола,токов кабел(червено/черен).От кутията с предпазителите минава през пиновете,след което влиза по гуменото уплатнение вътре във вратата,след което прави някаква обиколка вътре и излиза от вратата минава през пиновете,влиза вътре в купето и се насочва към микроключа.Само да оточня още веднаж защо токовия кабел не жлиза директно в модула а варти през вратата в ония влаги и чак тогава влиза в модула и го храни с 12 волта ток.Има възможност да се добави екстра,устроиство което се монтира на вратата зимата да не замразва и да се отваря по-лесно.Именно за това първо токовия кабел влиза във вратата,там има изводи и пак се връща навътре.
При мен беше станало именно това.С годините,с влагата,с топото време кабела отвътре е станал да не ви казвам на какво.
Връщам се пак към пиновете.Сложих бушона на централното,слот 27,25 А,12 волта.След което вече зная за токовия кабел че минава през пиновете и влиза във вратата и след това пак излиза,вкл. се в пиновете,захранва микроключа,оттам захранва модула.С мултимера установих,че кабела които идва отвътре и минава през пиновете и влиза във вратата по него има 12 волта ток,но кабела които излиза от вратата и минава през пиновете за да влезне в купето и да захрани компонентите,по него нямаше ток.Следователно ток влиза вътре във вратата,трябва да излезе ток,но не излиза.
Решението,вътре още в купето,преди да влезне кабела с 12 волта ток в пиновете и да влезне във вратата го отрязах.След което намерих кабела 12 волтовия,токовия,които влиза в микроключа.И от него този същия кабел излиза за да захрани модула,които от своя страна захранва машинките и ситемата работи.
Съединих ги кабелите,запоих ги,изолирах ги.Централното се оправи.Закл.,откл, от раз без проблеми и ядове.
Оточнявам още веднъж.Колата е Е30,седан,2.4 дизел,метална броня.Централното заключване е заводско,нищо не е барано по него откакто е произведена колата.Наиулоните по вратите си стояха,аз бях първия които ги разряза,за да останови че проблема не е в тях .
Колата е със 6 машинки,1 командващ модул и 2 микроключа.Този микроключ служи,за да разчита положението на ключа.Ако няма аларма колата и трябва да се щрака с ключ.12 волтов кабел излиза от бушоните,минава вътре в купето,намира се отрпед в краката на шофьoра минава през пиновете разположени между вратата и купето,минава по гуменото маншонче,след което влиза във вратата,оттам пак излиза от вратата минава през пиновете влиза във микроключа,от него излиза пак и влиза в модула,за да го захрани с ток.Именно тази обиколка на токия кабел през вратата е причината да не отива ток към модула,които от своя страна не функционира.
Пак пиша решението на проблема.Срязах кабела преди да влезе във врата и го вързах директно към микроключа,които не ми се налага да ползвам защото имама аларма и не закл/откл. с ключ,но реших така да си го направя.Иначе може направо в модула директно да го вкл този кабел.
Радвам се че ''стареца'' не ме надви,успях да му взема страха и го оправих.Благодаря на всички съфорумници за отделеното внимание.Ако някои с 3-ка има същия проблем да ми пише ако нещо не е разбрал.Надявам се да съм обяснил всичко разбираемо. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|