|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
milev Опитен потребител

Регистриран на: 10 Мар 2005 Мнения: 322 Местожителство: Тополи обл.Варненска
|
Пуснато на: Пон Мар 28, 2005 16:23 Заглавие: Къде да ми пренавият трансформатора във Варна? |
|
|
Търся някъде където пренавиват трансформатори.Ходих на автогарата обаче няма смисъл там те ми искат 50 кинта за пренавиването,а трансформатора е доста солиден(от стар цветен руски телевизор) и е здрав.Човека ми каза че материал бил доста и за това е толкова скъпо.Като ми го каза нещо не можах да свържа ама както и да е,пак много money.Търсих да си купя готов ама нищо подходящо.То ако има такъв волтаж то мощност няма и обратното.
Необходимо ми 500W на 2X29V.
Някой ако може да ми помогне много ще съм му благодарен.
Аз съм от Варна. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пон Мар 28, 2005 16:39 Заглавие: |
|
|
| Не мисля ,че ще намериш по-евтино,ако ти се вижда просто-навий си го сам.Тази мощност ,която искаш си е бая и за ток около 6-7 А ,с една дума без пари няма да стане-хората също искат да ядат. Повтарям ,ако ти е лесно -купи си проводник и си го навий сам! |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 28, 2005 16:40 Заглавие: |
|
|
Консултирах се с колеги и ми казаха че за 500W едва ли някой ще се хване да пренавива за по-малко от 80-100 лв. Така че 50 ми се вижда направо добре.
А това, че трафа е здрав въобще не те топли - така или иначе ще се ползва нова жица. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пон Мар 28, 2005 16:43 Заглавие: |
|
|
| Забравих да кажа ,че мощността не се определя от това какво ти искаш ,а от магнитопровода на трансформатора и проводника на първичната намотка -в твоя случай ти трябва сечение поне 20-25 см2 и дебелина на първичната около 1мм .Тези трафове от стари руски ТВ-та не бяха ли 180 вата? |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 28, 2005 16:49 Заглавие: |
|
|
| Намираш схемата на трафа,намотката най отгоре за какво напрежение е.Размотаваш я като броиш навивките.На двете половинки понеже предполагам е П-образен има по половинка от нужната ти намотка.Разделяш броя на навивките на волтите и получаваш навивка/волт.После умножаваш по 29 и получаваш колко ти са нужни на теб.Намираш си една макара с 2 мм.диаметър меден емайлиран проводник.Сваляш всички вторични навивки,правш си от дърво калъп мааалко по голям от така останалите бобини и си правиш 2 нови намотки(всъщност 4) с новата тел.Слагаш ги върху старите,свързваш половинките верно да не ги закачиш противофазно,че ще получиш 0 волта и сглобяваш сърцевините.После натоварвш така полученото бръмчащо устройство с много реотан да се постопли и в дъното на душата(сърцевината) си и го топваш в кофа нитроцелулозен прозрачен лак,както си е захранен и натоварен.След като поблъмчи 15 мин в кофата го изваждаш един ден на слънце и си готов.Ако мислиш че след 2 дена пъшкане и съмнителни резултати 50 лева са много действай.Между другото сърцевината на траф от "Електрон 418 Д" е 400 ватова,т.е. не стига за 500 вата.... |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|