Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Къде да ми пренавият трансформатора във Варна?

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
milev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Тополи обл.Варненска

МнениеПуснато на: Пон Мар 28, 2005 16:23    Заглавие: Къде да ми пренавият трансформатора във Варна? Отговорете с цитат

Търся някъде където пренавиват трансформатори.Ходих на автогарата обаче няма смисъл там те ми искат 50 кинта за пренавиването,а трансформатора е доста солиден(от стар цветен руски телевизор) и е здрав.Човека ми каза че материал бил доста и за това е толкова скъпо.Като ми го каза нещо не можах да свържа ама както и да е,пак много money.Търсих да си купя готов ама нищо подходящо.То ако има такъв волтаж то мощност няма и обратното.
Необходимо ми 500W на 2X29V.
Някой ако може да ми помогне много ще съм му благодарен.
Аз съм от Варна.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Гост

МнениеПуснато на: Пон Мар 28, 2005 16:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Не мисля ,че ще намериш по-евтино,ако ти се вижда просто-навий си го сам.Тази мощност ,която искаш си е бая и за ток около 6-7 А ,с една дума без пари няма да стане-хората също искат да ядат. Повтарям ,ако ти е лесно -купи си проводник и си го навий сам!
Върнете се в началото
мульо
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пон Мар 28, 2005 16:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Консултирах се с колеги и ми казаха че за 500W едва ли някой ще се хване да пренавива за по-малко от 80-100 лв. Така че 50 ми се вижда направо добре.
А това, че трафа е здрав въобще не те топли - така или иначе ще се ползва нова жица.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Гост

МнениеПуснато на: Пон Мар 28, 2005 16:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Забравих да кажа ,че мощността не се определя от това какво ти искаш ,а от магнитопровода на трансформатора и проводника на първичната намотка -в твоя случай ти трябва сечение поне 20-25 см2 и дебелина на първичната около 1мм .Тези трафове от стари руски ТВ-та не бяха ли 180 вата?
Върнете се в началото
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пон Мар 28, 2005 16:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Намираш схемата на трафа,намотката най отгоре за какво напрежение е.Размотаваш я като броиш навивките.На двете половинки понеже предполагам е П-образен има по половинка от нужната ти намотка.Разделяш броя на навивките на волтите и получаваш навивка/волт.После умножаваш по 29 и получаваш колко ти са нужни на теб.Намираш си една макара с 2 мм.диаметър меден емайлиран проводник.Сваляш всички вторични навивки,правш си от дърво калъп мааалко по голям от така останалите бобини и си правиш 2 нови намотки(всъщност 4) с новата тел.Слагаш ги върху старите,свързваш половинките верно да не ги закачиш противофазно,че ще получиш 0 волта и сглобяваш сърцевините.После натоварвш така полученото бръмчащо устройство с много реотан да се постопли и в дъното на душата(сърцевината) си и го топваш в кофа нитроцелулозен прозрачен лак,както си е захранен и натоварен.След като поблъмчи 15 мин в кофата го изваждаш един ден на слънце и си готов.Ако мислиш че след 2 дена пъшкане и съмнителни резултати 50 лева са много действай.Между другото сърцевината на траф от "Електрон 418 Д" е 400 ватова,т.е. не стига за 500 вата....
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети