|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
iankoniko Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 03, 2010 14:44 Заглавие: BENQ T905 изгорял инвертор |
|
|
Здравейте. Имам проблем с този монитор, и по точно с инвертора. Лампите са здрави пробвахги на друг монитор. Номера на платката на инвертора е 48.L1J02.A02 и предпазителя за високото напрежение беше изгорял. не разбирам много от електроника ама мисля че и на единият канал за лампата има окъсили транзистори.
та въпросите ми са:
1. мислите ли че има и други неща изгорели или направо да търся въпросните транзистори и да ги сменям. те са с позиция на платката Q812, Q816, Q815, номер на самите транзистори FQU11P06 и C5707
2. по какъв начин мога да замеря трансформаторчетата тези дето са 4 еднакви, че това също го дават да гори при тоя модел. номера им е 19.26048.011
3. мислители че този компелкт би ми свършил работа http://cgi.ebay.es/REPAIR-KIT-2SC5707-C5707-E172FP-E173FP-BenQ-FP731_W0QQitemZ220486136091QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item3355ff711b
4. от къде евентуално мога да потърся друг инвертор може да е и втора ръка.
мерси на всички предварително |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Мар 03, 2010 15:00 Заглавие: |
|
|
То за мисленето-мислим и то по цял ден.Ама ти какво искаш-някой да почне да мери вместо тебе ли.Или тепърва да те учи каква е последователноста при ремонт на тази техника.То си има хора дето правят тази работа и не са го научили от форумите.То само с поялник и питане не става.В сервиза ще ти го оправят. _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 03, 2010 15:28 Заглавие: |
|
|
Само със смислуване няма да стане работата.С поголовна смяна или със смяна на една торба чаркове(белким из тях уцелим и дефектния)-също.
Да купуваш нещо от другия край на света,при положение че го има във всеки магазин(имам и при мене на склад) ми се вижда пък живо безумие.
Та или хвани мултицета и провери нещо или просто го занес на сервиз. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 03, 2010 15:29 Заглавие: |
|
|
А иначе 2sc5707 си се продават и тука за около 2лв и то читави.
Поне да беше написал от къде си. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
iankoniko Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 03, 2010 17:48 Заглавие: |
|
|
| еми аз мисля че въпросът ми беше доста ясен. и такива от сорта на "В сервиза ще ти го оправят.", няма смисъл. много неща съм си управял сам, с малко помощ от INTERNET. Все пак нали за това са форумите да си помагаме един на друг, а не всички да се нахвърляте все едно сте някви богове и тн. Който има желание да помага да пиши, а който няма здраве да е. И няма да казвам за сервизите как за едно такова ремонтче ще ми одерат кожата (независимо дали е в Испания или България). Така че пак казвам никой не е длъжен да пиши в която и да е тема ако няма желание да помага. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 03, 2010 18:16 Заглавие: |
|
|
| iankoniko написа: | | еми аз мисля че въпросът ми беше доста ясен. |
И какво му е ясното?При положение че не си измерил нищо. Че даже и не се знае дали можеш да провериш един транзистор дали е здрав или не,дали е захранен и т.н.
| iankoniko написа: | | и такива от сорта на "В сервиза ще ти го оправят.", няма смисъл. |
А от какво има смисъл?От 20 страници умуване Или от поголовна смяна на чаркове докато се уцели това което е било дефектно
| iankoniko написа: | | много неща съм си управял сам, с малко помощ от INTERNET. |
Ако тези неща се учеха по интернет,нямаше да има техникуми,университети,инжинери и т.н.
| iankoniko написа: | | Все пак нали за това са форумите да си помагаме един на друг, а не всички да се нахвърляте все едно сте някви богове и тн. |
Тея приказки са в устата на всеки,който се е видяло че си няма хал-хабер от това с което се е захванал и е бил насочен на правилното място(а то е близкия сервиз).И се почва едно "Ама те форумите са за да си помагаме".Айде нема нужда. И в този ред на мисли,като си спрегнал така глагола-ти с нещо на някой да си помогнал в този форум,че не мога да се сетя
| iankoniko написа: | | Който има желание да помага да пиши, а който няма здраве да е. |
Тук не опира до желание,а до възможности-и то по-конкретно до възможностите на пусналия темата.Желание за помощ във форума има предостатъчно,когато се види че страната отсреща си има поне мъничко хал-хабер и има надежда.
| iankoniko написа: | | И няма да казвам за сервизите как за едно такова ремонтче ще ми одерат кожата (независимо дали е в Испания или България). |
Ами научи се и ти-па и ти дери кожи.Лошо няма.Или поне се научи що е то мултицет,яде ли се,пие ли се и има ли почва у нас.И ми е чудно-къв го дириш в сайт,в който едно доста голямо болшенство от потребителите са същите тия лоши люде,които дерат кожи не знам...  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|