| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Jet Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 01, 2010 10:24 Заглавие: Лаптоп Prestigio Nobile 1510. Проблем с батерия и зарядно. |
|
|
Като цяло някои биха казали, че това са козметични проблеми, но зарядното, модел "SADP-65KB C" производство на DELTA ELECTRONICS дава прекалено голяма искра при включване в мрежата. Клемите на щепсела започват да нагарят (от десетина-петнадесет включвания).
С лаптопи не съм се занимавал. Практиката ми е основно телевизори и чат-пат някое компютърно захранване, а захранване на лаптоп с такъв проблем никога не съм имал.
Другият проблем на лаптопа е батерията.
На нея пише, че е 11,1 волта, 4,4 амперчаса. Модел BP-8x66(P).
В спесификацията на въпросния лаптоп, която изрових от интернет, пишеше, че батерията е 2 амперчаса. Това обаче не е главното. Лаптопа изобщо не опитва да зарежда тази батерия. Заявява, че е на 0% заряд и толкоз.
Ако някой от колегите, които са в София, има лаптоп, на който можем да пробваме тази батерия за да зная дали да се насочвам към нея, или към нещо в лаптопа, нека пише в темата или на ЛС.
Съвети и коментари приемам всякакви. Батерия, която е ползвана, но е в прилично състояние и на приемлива цена бих купил без да се замисля.
Не зная какво друго да ви кажа освен, че захранването дава 19,3 волта (на него пише 19) и компа си работи без проблем на зарядно. Каквото друго трябва - питайте ме. _________________ Да живее негово императорско величество Клинг Надменни!!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Ilian359 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 01, 2010 13:24 Заглавие: |
|
|
Със зарядното проблеми нямаш. Всички правят искри и дават отклонение в напрежението.
Батерията най-вероятно е с прекъснали елементи (т.е. напълно умрели). Тя не е с проблемен контролер и не бива да се търси вина в него. _________________ https://LaptopBG.com
https://LaptopDisplay.eu |
|
|
 |
Jet Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 01, 2010 13:27 Заглавие: |
|
|
При това положение съветваш ли ме да отворя батерията и да видя какви са елементите и да търся елементи за замяна?
И все си мисля, че не е нормално искрата да е чак толкова силна, че да ми нагарят клемите на щепсела. Ще отворя зарядното и ако не се оправя с него ще търся някакъв външен филтър за да я намаля. _________________ Да живее негово императорско величество Клинг Надменни!!! |
|
|
 |
Ilian359 Опитен потребител

|
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 03, 2010 8:15 Заглавие: |
|
|
Аз забелязах, че ако пускам адаптера на празен ход искрата е по голяма, а когато е включен в лаптопа и тогава включа в 220В, почти я няма. Макар че не съм се замислял до сега, твърде е възможно да има утечка някъде в зарядното или "товарното съпротивление да си е променило стойноста" - обикновено на изхода на устройството се слага съпротивление за да може да не остава зарядното без товар. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
Jet Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 03, 2010 16:54 Заглавие: |
|
|
Малко компютърни захранвания съм правил. Основно съм работил телевизори и ако напиша нещо не съвсем редовно не ми връзвайте кусур, но имам спомени, че съм чел, че някои захранвания имат на входа, последователно свързан елемент, който в началото е с високо съпротивление, а след това съпротивлението му намалява, и този елемент се ползва именно за да се избегнат подобни стартови искри и да намали стартовия ток.
Да имаш представа за какъв елемент става въпрос?
Иначе това за искрата ще го пробвам след няколко часа. Като се замисля аз май основно на празен ход съм го включвал. _________________ Да живее негово императорско величество Клинг Надменни!!! |
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 03, 2010 22:42 Заглавие: |
|
|
Да ползва се като защита варистор се казва. Така е, в първия момент от включването на практика има късо, макар и за части от секундата докато се зареди кондензатора на греца. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 03, 2010 22:55 Заглавие: |
|
|
| shri написа: | | Да ползва се като защита варистор се казва. .... |
Бъркаш!
Това за което говори го разглеждай като позистор (термистор) с отрицателен температурен коефициент - с "високо" съпротивление в студено състояние и ниско след нагряването му при протичане на ток през него.
Последната промяна е направена от RC на Чет Мар 04, 2010 11:16; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 03, 2010 23:15 Заглавие: |
|
|
Ок взимам си бележка, така е. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
Jet Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 04, 2010 10:19 Заглавие: |
|
|
И аз зная, че не е нито варистор, нито термистор. Въпроса е обаче под какво име да го търся.
RC, имаш ли представа под какво обозначение да търся въпросния елемент? Изключая това захранване за лаптоп, такъв елемент ми е необходим и за други неща. _________________ Да живее негово императорско величество Клинг Надменни!!! |
|
|
 |
|