| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
joro66 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 04, 2010 10:36 Заглавие: Шаси на 21 инчов тв с 29 ин. кинескоп |
|
|
Както се и очакваше е свит по хоризонтал. По вертикал се разпъна от потенциометрите. (шасито е от старичък самсунг, без сервизно меню) Има ли възможност да се разпъне по хоризонтал без да се сменя тхо. Пробвах със смяна на кондензатора от 6.8 нф. на 5.6 но гръмна транзистора (добре че беше само той). Има ли някакъв шанс да го мъча изобщо или е загубена кауза? Шасито е p69sa1 _________________ Висшето образование и алкохола на никого не прощават. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Фикри Нури Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 04, 2010 10:55 Заглавие: |
|
|
Смята се, че е необходимо да се смени и ТХО. _________________ http://www.velox-systems.eu/
В скайпа: filikon |
|
|
 |
makom Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 04, 2010 11:12 Заглавие: |
|
|
Не си играй.
Нямаш шанс да го докараш на размер,а и ще ти трябват и корекции. |
|
|
 |
joro66 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 04, 2010 11:14 Заглавие: |
|
|
M..да, за корекциите си прав, но ми беше любопитно повече за размера дали може да се докара с това тхо. _________________ Висшето образование и алкохола на никого не прощават. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 04, 2010 11:15 Заглавие: |
|
|
И ТХО и EW-корекция и кадрова трябва да се барат и то много.
Като на последната че е разпънала още не значи че всичко е ОК.
Правил съм я многократно навремето тази преработка...
Захранване-отделно...
Шасито на телевизора не е компютърно дъно дето да се развиват с 4 видии от една кутия и се мести в друга.Освен ако не става дума за малка разлика в екраните(примерно от 21 на 14 инча или от 25 на 28-тогава нещата се коригират без проблеми общо взето).
Така че съвета ми е прост и ясен-не се занимавай с глупости.
P.S.Понеже много се е изписало докато си пусна поста-да с ТХО за съответния кинескоп(ако въобще въпросното шаси има такова,което силно се съмнявам) и като се захрани със съответното +B-ще разпъне.Само че крив.Това е отговора на последния ти въпрос.
Абе вие верно си нямате друга работа май... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
joro66 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 04, 2010 12:55 Заглавие: |
|
|
| Bojilov написа: | | Абе вие верно си нямате друга работа май... |
Mи, в отпуска съм Спирам да се занимавам с него. Връщам го в неговата си кутия с неговия си кинескоп. _________________ Висшето образование и алкохола на никого не прощават. |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 04, 2010 17:35 Заглавие: |
|
|
| Колега, за да увеличиш хоризонталния размер, трябва да смениш с по-голям капацитет кондензатора К/Е на крайния транзистор. Така разтоварваш крайния, но пада и високото напрежение. |
|
|
 |
joro66 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 04, 2010 18:48 Заглавие: |
|
|
Аз пък защо си мислех че трябва да се намали. Явно съм се объркал. А на тхо-то как му се отразява - натоварва ли го? Ей, добре че поне ти ми каза че съм объркал с кондензаторите. _________________ Висшето образование и алкохола на никого не прощават. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 04, 2010 19:07 Заглавие: |
|
|
Като го увеличиш се увеличава продължителността на обр.ход.Така или иначе само с подмяна на този кондензатор няма да стане.... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
joro66 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 05, 2010 13:22 Заглавие: |
|
|
Успях да го разпъна, без да вдигам захранващото напрежение- промених кондензатора от 6.8 на 10 нф и един от веригите за корекции от 430нф на 330нф. За сега по високото нищо не грее повече от нормалното, единственно на кадровия сложих малко по голям радиатор. Естественно малко е кривичък (възглавница), но за възрастен човек, който ще го гледа за в голяма стая е направо идеален. Поне да оползотворя кинескопа от една Саба. Има снимка в атача. _________________ Висшето образование и алкохола на никого не прощават. |
|
|
 |
|