| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
VeliZaR4o_91 Активен потребител

Регистриран на: 30 Дек 2008 Мнения: 88 Местожителство: гр.Костинброд
|
Пуснато на: Чет Мар 04, 2010 21:55 Заглавие: Quad-405 Млад Конструктор |
|
|
Здравейте.Пак досаждам с темата за куада но просто немога да намеря мира докъто него направя.
Купих си 2 готови платки от един магазин от София и си им направих кутия работи си идеално и много ми харесва но проблема е друг.Старите печатни платки дето ми останаха неми дават мира.Имам доста от компонентите и реших да пробвам да наредя отново едната от платките за да я направя усилвател за буфер в кола.Разпоих всички елементи,проверих транзисторите и диодите,сложих нов операционен усилвател и смених всички съпротивления дето бяха с надписи(замених ги с такива с цветен код).Наредих я,прегледах за лоши спойки и тн. и я пуснах с трафа от работещия ми куад.Този път нямаше проблеми като резистори дето се запалват или нещо подобно като цяло платката си се държи добре обаче звука който изкарва е много много тих...някакви идеи?
И още нещо да спомена...на платките дето ги купих готови С1 и С7 са по 220 нанофарада а не както е дадено в описанието да са по 470nF,но както и да е немисля че това е от голямо значение. Другото нещо,което забелязах е,че R17 на готовите платки е 51 ома а в описанието е 11 ома.Аз на мойта платка дето се опитвам да подкарам сложих 10 ома защото нямах 11 или 51 (ако е важно да го знаете го казвам). И така ако имате идеи казваите......
Мерси.
ето и линка да него търсите http://www.constructor.bg/mk/Amp.htm |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
lenko71 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 04, 2010 22:55 Заглавие: |
|
|
Провери напреженията дадени на схемата, а също и тока на покой - махаш единия предпазител и на негово място закачаш амперметър.
Всичко това при вход даден на маса и свободен изход |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Мар 04, 2010 23:18 Заглавие: |
|
|
| тока на покои е 0.06А и на двата предпазителя.а напреженията на контролните точки навсякъде са доста по-високи от дадените на схемата. отговяра си само напрежението между маса и и база на Т2..... |
|
|
 |
lenko71 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 05, 2010 0:26 Заглавие: |
|
|
| Пиши цифри де! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Мар 05, 2010 0:30 Заглавие: |
|
|
няма смисъл да пиша цифри защото си мисля че по-зле ще направя напиша ли.незнам колко ми е верен мултицета мисля че има големи отклонения....
Т10 е изгорял..... от какво? |
|
|
 |
|