| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Goofy Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 04, 2010 16:30 Заглавие: Може ли да заменя 2SC5706 с 2sc5707? |
|
|
| На монитор Viewsonic 17" са пробили 2 броя танзистори2SC5706 в инверторната част.Имаше лоша спойка на едно краче на трафчето.Имам 2SC5707 които съм си поръчвал за друг монитор.Искам да питам дали са напълно съвместими,някой дали е пробвал,че са доста скъпи за да правя експерименти? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Чет Мар 04, 2010 16:35 Заглавие: |
|
|
Слагай.Дори твоите са по добри по параметри.Погледни и кондензатора между базите на двата транза. _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 04, 2010 16:38 Заглавие: |
|
|
Слагай смело.
P.S.Ехее колко постове се появили докато напиша 2 думи. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 04, 2010 16:58 Заглавие: |
|
|
Дано тези, които купиш са качествени ... Провери и кондензаторчето, което е между тях Мисля, че беше 220nF/100V. |
|
|
 |
Goofy Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 04, 2010 18:37 Заглавие: |
|
|
Първо искам най-сърдечно да благодаря на всички които ми отговриха по най-бързият начин.Преди да пусна темата свалих pdf на двата транзистора и видях че тези които имам са по-добри ,но тъй като са доста скъпи все пак реших да попитам хора които знаят повече от мен.Монитора заработи нормално след като смених 2 -та транзистора и оправих лошата спойка.Замерих и кондензатора 220 нф на 100волта,който се оказа добър.
Благодаря и на пампоров за посоченият линк на магазина където тези транзистори струват по 1.30лв.,но от този магазин съм си купувал стабилизатор който представлява пластмаса с метални крачета.Транзисторите ги бях поръчал в Комет и струваха около 4лв.А относно това ,че съм го обърнал на детска градина съжалявам,но ако пампоров знае и не иска да отговори ,по-добре да не пише такива коментари. |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 04, 2010 21:52 Заглавие: |
|
|
| Аз пък точно от този магазин съм си купувал такива транзистори и си работят перфектно. А що се отнася до това какво ще пиша - не си ти човека който да ми каже, ясно?!? За 2 лева се циганите като... |
|
|
 |
Goofy Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 05, 2010 9:33 Заглавие: |
|
|
Ясно.  |
|