| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 05, 2010 20:45 Заглавие: |
|
|
Има и транзисторни телевизори на този принцип,не само лампови.Принципа е един и същ и при NS и при EW и е същия както и при съвременните стъпала за корекции-модулиране та тока през ХОС с кадрова честота(или на ВОС с редова).Само че елемента който се използва за целта е различен. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
don bazilio Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 05, 2010 20:50 Заглавие: Шаси на 21 инчов тв с 29 ин. кинескоп |
|
|
| Както ви писах имам както схемата на хартиен носител оргинал. Така и самия телевизор. Опитах се да я сваля схемата от някъде сега но не успях . Просто сърце не ми дава да сравнявам това бижу на онова време с 68 кг сандъци. Модела го чета в момента от схемата FISHER colorur television SERVICE REF. NO. CFM2616R-00 CHASSIS SERIES 83S-B26 . Имам един такъв на поддръжка и го държа моя за части .Досега този апарат е отварян от мен само веднаж .Имаше проблем с импулсното преди много години . Оправих го и досега се гледа от една въздрастна жена по цял ден.Бих бил благодарен ако някой свали тази схема във фаил. Погледнете я няма трансдуктор няма корекции .ТХО е производство на HITACHI |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Мар 05, 2010 20:54 Заглавие: |
|
|
Щракни я схемата,щом я имаш на хартия дори и само в частта и за хор. и верт. отклонение да я видим.При всички положения корекцията е направена по някакъв начин,няма как при този размер кинескоп да нямаш корекции. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
joro66 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 05, 2010 21:43 Заглавие: |
|
|
Сега се сетих че корекциите на Е380 от първите бяха на едни отделни платки към платката на редовата развивка. Чудих се дали няма да стане ако изкопирам цялата част от схемата на електрона на веригата на редовите откл. бобини и сложа тая платка СМКР (дет му казват братушките субмодул за корекция на растера), понеже ми се търкалят такива платки в кашоните с части. Ама се замислям дали ми се занимава. _________________ Висшето образование и алкохола на никого не прощават. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Мар 05, 2010 21:47 Заглавие: |
|
|
Трябва да правиш и диоден модулатор,трябва да я подвържеш и към редова и кадрова тая платка за да му подадеш на тоя СМКР подходящите импулси за да работи.Няма да ти стигне отпуската .. _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |
joro66 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 05, 2010 22:03 Заглавие: |
|
|
Ами диодния модулатор -евентуална сменя на високоволтовия с КТ838А (че е корав) с външни диоди, като по схемата на електрона, а се подвързва към кадровата направо от бобините за вертикално. В атача е фрагмента от схемата, само че за по новите блокове, които корекциите не са на отделна платка , а на основната. _________________ Висшето образование и алкохола на никого не прощават. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Мар 05, 2010 22:12 Заглавие: |
|
|
С директно подвързване-"ето ти там някакъв кадров импулс,бачкай"-няма да стане номера в случая.Говориш за доработки дето отнемат дни и една камара нерви за да станат(що годе като хората) все едно че ще станат за половин час.Правил ли си някога нещо подобно?Щото аз съм. _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |
evgevg Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 05, 2010 22:25 Заглавие: |
|
|
| joro66 написа: | | Успях да го разпъна, без да вдигам захранващото напрежение |
Може и да не е перфектна корекцията ама картитката е супер за стар телевизор.Браво. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Мар 05, 2010 22:26 Заглавие: |
|
|
Videocolor кинескоп.Няма начин да не е... _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |
joro66 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 05, 2010 22:50 Заглавие: |
|
|
На тоя кинескоп шапка му свалям на сходимостта. Даже в ъглите е перфектна.
| Bojilov написа: | | Правил ли си някога нещо подобно?... |
Преди години си сглобявах телевизори от модули на електрон и велико търново (смес) с големина на екрана до 51 см. ама със западни никога не съм се занимавал с донагаждане _________________ Висшето образование и алкохола на никого не прощават. |
|
|
 |
|