| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Гост
|
Пуснато на: Нед Апр 25, 2004 10:41 Заглавие: |
|
|
а някакви параметри на това във филипса? т.е. дали съвпада с моите?
и второ - продава ли се по магазините отделно? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 25, 2004 10:52 Заглавие: |
|
|
Нямам идея за параметрите. Ето означението на два готови като цяло / с двете "хапчета" / PH8915 , PH9448. по отделно не се продават но това което ти е нужно със сигурност си намалява съпротивлението до към ....3-10 ома след като другото се загрее но до каква температура не мога да ти кажа.Те са опрени едно в друго така че да може нагрявайки се това за размагнитването да нагрее и другото.Диапазона на промяна на съпротивлението е доста голям . Незнам дали ще ти свърши работа но това само ми идва наум В магазините се продават като цял чарк и са около -2-3 лв. но се разглобяват без проблем а "хапченцата " можеш да ги запояваш . Малко са обемисти.....но да се надяваме че не е проблем
Дано да ти свършат работа  _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
duni Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 25, 2004 11:09 Заглавие: |
|
|
мерси понеделник ще се ходи по магазини и ще се търсят чаркулки
дано все някое от тия стане  |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 25, 2004 11:14 Заглавие: |
|
|
Успех! Дано да съм помогнал!  _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
duni Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 25, 2004 11:48 Заглавие: |
|
|
| и все пак някой може ли да ме упъти към примерна схема с датчик, която да изпълнява тези функции. защото имам доста части и ако не се налага да си купувам много други се замислям да я направя. |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 25, 2004 12:10 Заглавие: |
|
|
Иди в радиолоцмана .Там има многосхеми.Може да намериш нещо подходящо. http://www.rlocman.ru/ _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
duni Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 25, 2004 13:59 Заглавие: |
|
|
някой да има идея за тази схема и корекции към нея , както и малко обяснение за какво е тоя MMBT2222A и дали PWM Output контролира достатъчно фан .... и такива работи.... защото не ми е много ясна дали ще стане.
ето картинката:
ето и листовките на LM63:
http://duni-n.hit.bg/sch/LM63.pdf - 360к |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 25, 2004 14:28 Заглавие: |
|
|
duni, стига да си намериш чипчето няма проблем да стане (то нали това му е работата). Транзистора 2222 е нужен тъй като изхода на схемичката е слабичък за да върти вентилатор.
От какво тръгна до какво стигна.  |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 25, 2004 17:34 Заглавие: |
|
|
Според мен за 5 лв. няма никакъв смисъл от подобни занимавки (ТНТМ). Само частите струват толкова, а и труда. За външно оформление не говорим. 5 лв. е разликата между нормален вентилатор и такъв с датчик. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
duni Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 25, 2004 18:34 Заглавие: |
|
|
мда...... тъй като гледам май ще се окаже6 прав......
и все пак като пообиколя магазините вземе че ми излезе до 2-3 лева, щото съпротивленията и кондензаторите си ги имам може да си поиграя, от любов към спорта:)
иначе Филипов си съвсем прав...даже готовия фан е доста по-надежден от правената схема.
ама все пак ще видя и как върви работата с лм64-той май може 2 фана да регулира, тъй че може да ми излезе малко по-изгодно.... ще видим.
и накрая един въпрос към схемата- как така се регулират оборотите, т.е. тока на фана, като не +12В а масата е свързана към пвм. и къде трябва да бъде поставен 2222 - т.е. има ли той роля на датчик или не?
Поправка:лм64 няма 2 диода, но на мен ми трябва нещо което май и лм63 може да свърши - мога ли да свържа вместо 1 два фана успоредно с обща маса - тази на пвм на схемата ? |
|
|
 |
|