| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
benice Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 07, 2010 12:59 Заглавие: Media-tech Quarille 2.1 - бучене при включване |
|
|
| След включване на буфера започва едно много неприятно бучене, което не може да се намалява. Понеже се чува само от буфера си помислих, че може да е грумнал кондезатора за ниските. Като го отворих видях, че са 2 (2200u на 25V). Смених ги с нови, но проблемът остава. Някакви идеи? Много благодаря предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
KrasimirMitrev Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 07, 2010 13:07 Заглавие: |
|
|
| Виж дали интегралката не е сдала багажа! Снимай да видим за какво става въпрос! Погледни и другите електролити, не само тези на захранването! Сателитите работят ли? |
|
|
 |
benice Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 07, 2010 14:09 Заглавие: |
|
|
| Сателитите работят. Снимки направих, но как да ги покажа? Как да проверя интегралната схема. За кондензаторите знам с мултицета на 200кОм, и ако покаже пак 1-ца значи са здрави. Но за другите незнам как да ги проверя. Интересното, е че смених кондензаторите и се оправи и след няма и 2 часа свирене пак същото. Проверих кондензаторите и бяха здрави. И сега си е така. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Мар 07, 2010 14:13 Заглавие: |
|
|
Като казвам да провериш другите електролити и интегралата имам предвид външни деформации! Откачи нискочестотния и измери какво право напрежение имаш в изхода. Кажи какви са интегралните схеми.
Относно качването на снимки, колегите ме посъветваха да използвам външни хостове като imageshack |
|
|
 |
benice Нов потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Мар 07, 2010 14:30 Заглавие: |
|
|
Интегралната схема за нискочестотния говорител ти е една. Опитай се да проследиш по пистите коя от трите е за него. Иначе измери така информативно колко волта има в изхода на нискочестотния (разбира се след като го разкачиш) - обхват 200 волта или там колкото е на твоя уред! След като откриеш коя е повредената интеграла направо я поръчвай от някъде  |
|
|
 |
benice Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 07, 2010 14:41 Заглавие: |
|
|
| Всички интеграли са еднакви. А на изхода като го включа светва за момент някакво число и после си остава 0. Не мога да го разкача, че е направено доста глупаво, на една букса са входа от трансформатора и изхода за буфера. Аз пъхнах пръчкита на мултицета в буксичката до клемите. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Мар 07, 2010 14:46 Заглавие: |
|
|
| Обърни платката и проследи кабелите от "буфера" с коя от трите интегрални схеми са свързани! Или вземи я почисти хубаво отдолу със спирт и направи 2-3 качествени снимки от страна елементи и страна писти, за да се опитам да ти помогна. |
|
|
 |
benice Нов потребител

|
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 07, 2010 15:38 Заглавие: |
|
|
| Струва ми се че е от филтриращите кондензатори , макар че си ги сменил са ментета ,намери читави и ги смени. |
|
|
 |
|