|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 06, 2010 0:08 Заглавие: |
|
|
Успех! Пък като мина през ваш'то село, ще дадеш едно кръгче, за да видя дали си заслужава да минавам на турбо. Ама поне ще пляка като пуснеш газта, което казват, че било връх в гъзарията...
Честито и да си я направиш "твоята" кола. _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 07, 2010 11:41 Заглавие: |
|
|
| Ваклине, дано да не те разочаровам, но това не е състезателна кола за да "пляка" при пускане на газта или да "реве" при подаване на газ. Става дума за един стандартен заводски автомобил, който е направен за да се движи нормално по пътищата и по нищо не се отличава от другите автомобили. |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 07, 2010 11:59 Заглавие: |
|
|
280 коня на 13 хиляди оборота си е желан стандарт за мен.
Моята съм я управлявал с 250 км/ч, но си иска тренировки за тези скорости. Само съм пробвал и съм решил, че когато ми остане някой свободен лев за бензин, ще се усъвършенствам. Иначе съм си пътник без тренирвоки. Твоята, при подходящо ухажване, следва да вдигне 300. Това е интересна скорост, но първо трябва дълго да се тренира на 250...
Интересно е къде разтоварва излишното налягане на турбото при рязко отпускане на газта? Ако е направено така, че да се ползва само при ускоряване и да отваря уейстгейта превантивно, много хляб има ...
Ама първо и се нарадвай, после ще коментираме как да я счупиш.  _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Нед Мар 07, 2010 12:48 Заглавие: |
|
|
off// Аз, като по - задръстен откъм високите скорости, веднъж се подкарах с около 180 - 185 /не мили, опазил ме Бог! /, и малко след това, трескаво почнах да си задавам въпроса : "има ли живот, след смъртта?! ..." В това време, кракът ми настървено се опитваше да пробие ламарината, под педала за газта, и си рекох: " бря, холан! - к'ъв е тоя мазохизъм бе човек?! " Погледнах се в огледалото - аз съм си! Усещах, че стрелката на километража продължава да подражава на посестримата си от класическия часовник, и неволно през ума ми се изтъркаляха мисли, свързани с гумите, гумаджията който ги беше монтирал / говореха, че бил стабилен/, и какви ли не още /неудобни/ въпроси... По едно време, вътрешния ми глас ми зашепна нещо. Не го чух добре, но си рекох - "тоя" се уплаши!?... Махнах си кракът от "там" и...никога повече не повторих тая простотия... |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 07, 2010 14:23 Заглавие: |
|
|
Първият път винаги е така. И пътят става тесен и воланът е с подвижността на воденичен камък и при рязко пускане на газта се повдигаш от седалката и при опит за натискане на педала на спирачката с левия крак (с десен не съм пробвал, че щяхме да си говорим само по време на сънища) се оказва, че и той камък все едно.
Абе, има тръпка, но си трябва трасе, бензин, време и нерви. За момента съм се ограничил в скорости над 200 само на самолета. Там е някак си по-естествено, но към 240 и там става страшно при положение, че си на 300 метра над земята.
Иначе, реално при каране от точка А до точка Б съм повече от примерен шофьор. Скорост над 130 рядко ползвам, поради финансови и комфортни съображения. Евентуално при изпреварване. Едно е да гори 10 на 100, друго 25.
Гуми си иска, накладки, играчка по окачването ... и основното, да си си го правил сам. Нещо като с парашута. Както го сгънеш, така ще оживееш. _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|