| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 29, 2005 21:11 Заглавие: И все пак да попитам ???? |
|
|
Телевизора е Паладиум по стар модел с процесор SAA2083-A023 Модела му е Palladium 330/906.
Не му работи телетекса.Въпроса ми е следния .Може ли като не работи телетекса от него да няма и цвят телевизора ?Чернобялата картина е идеална Контраста се регулира Като му увеличавам цвета скалата с чертичките се изпълва до края.От процесора също излиза напрежение и се подава към декодера.Кварца тример кондензатора съм сменял схемата също.Та затова питам малко наивно но все пак може ли като не работи телетекса и от там да няма цвят или пък някакъв сигнал ги запира и двете неща ?? _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем... 
Последната промяна е направена от коцев на Сря Мар 30, 2005 8:06; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Вто Мар 29, 2005 21:16 Заглавие: |
|
|
според мен -едва ли да е от текста.по вероятно някой импулс да не ти е в ред.нещо в декодера ще е мисля  _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 29, 2005 21:25 Заглавие: |
|
|
Сигнала SSC си идва до декодера какъвто трябва да бъде  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Мар 29, 2005 21:40 Заглавие: |
|
|
да не би някой кирлив кондензатор да прави проблема.според мен в текста влиза пълен тв сигнал.какво да спъва цвета в тая логика.би трябвало изобщо да няма картина _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
omegata Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 29, 2005 21:42 Заглавие: |
|
|
с какво ти е изпълнен цвета текста през него минават синхро инпулсите и след това отива към генераторите _________________ проблема винаги се крие там където най малко очакваш |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 29, 2005 22:36 Заглавие: |
|
|
Утре като отида в сервиза ще ви опиша точно схемите защото сега съм в къщи.Смятам че с ваша помощ ще го направя и тоя телевизор.Понеже до сега не ми се е налагало да сменям схема за телетекс и въобще не съм имал проблеми с него затова питам дали имат връзка тия неща. _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Мар 29, 2005 22:55 Заглавие: |
|
|
имал съм проблеми с ъс скапани схеми на телетекст но да няма само цвят никога не ми се е случвало-затова и мисля че не ще е от нея.нознае ли човек-всичко е възможно успех утре _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
LZ4JW Нов потребител

Регистриран на: 29 Мар 2005 Мнения: 4 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Мар 30, 2005 2:43 Заглавие: |
|
|
Този телевизор е внесен от Германия. Ако е с вграден транскодер е и за източна европа. В другия случай му е присаждан наш. Провери PAL-SECAM декодера. Телетекстния декодер да не те притеснява. Много често са виновни кондензатори. Желая успех!!! Поздрави! _________________ LZ4JW - 73! |
|
|
 |
gama Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 30, 2005 4:54 Заглавие: |
|
|
| За нормална работа на телетекст декодера е необходим видео сигнал.За да си сигурен , че проблема не е в телетекста прекъсни VIDEO към него,или извади платката , ако е на отделен модул.Може да се наложи да окъсиш VIDEO INT - VIDEO OUT на телетекст декодера ако видеосигнала преминава през него. |
|
|
 |
тодо-р Опитен потребител

Регистриран на: 08 Фев 2005 Мнения: 311 Местожителство: Г.Оряховица
|
Пуснато на: Сря Мар 30, 2005 6:53 Заглавие: |
|
|
освен сандкастъла трябва да имаш и импулси от обратния ход по вертикала.вероятно някой кондензатор или диод по пътя.моля те прати ми номера на паметта.и аз имам едно такова дърво за ремонт.извадих чипа и го затрих някъде. _________________ Ако не можеш да го оправиш не го чупи повече!!! |
|
|
 |
|